Recepty 15. 09. 2021 PDF Tisk

Bezlepkové tvarohové knedlíky se švestkami

Je tu doba lahodných a zdravých švestek, tak proč si z nich neudělat chutné knedlíky? Máme pro vás jednoduchý a rychlý recept, který je plný bílkovin! Díky absenci lepku vám navíc po nich nebude těžko.

Bezlepkové tvarohové knedlíky se švestkami

Porce: 4
Doba přípravy: 50 minut

Ingredience

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 vejce
  • 50 ml mléka
  • sůl
  • cca 20 menších švestek (omyté a osušené)

Na obalení:

  • 50 g másla
  • 30 g moučkového cukru
  • 50 g strouhaného tvarohu

Popis

  1. V misce vyšlehejte tvaroh s vejcem. Přidejte mléko, špetku soli a znovu promíchejte.
  2. Postupně vmíchejte mouku a vypracujte těsto. S tvarohovým těstem pracujte rychle.
  3. Těsto dejte na pomoučněnou plochu, vytvořte váleček a rozkrájejte ho na malé kousky. Z každého kousku vytvořte v dlani placičku, do které zabalte švestku (jsou-li moc velké, můžete je rozpůlit).
  4. Připravené knedlíky dejte do vroucí osolené vody a nechte je vařit, dokud nevyplavou na povrch. Uvařené knedlíky postupně vyndejte z vody děrovanou naběračkou.
  5. Knedlíky pokapejte rozpuštěným máslem a obalte je v nastrouhaném tvarohu smíchaném s moučkovým cukrem.

Objednat předplatné