BLESKOVĚ
Recepty 25. 11. 2020 PDF Tisk

Sladký kuskus na perský způsob

Tento orientální pokrm s vůní skořice se může stát výbornou snídaní a nebo dezertem podzimních a zimních dní. Místo čerstvého ovoce můžete použít ovoce sušené a ubrat na přidaném cukru.

Sladký kuskus na perský způsob

Porce: 4
Doba přípravy: 35 min
Označení: vegetariánské, veganské

Ingredience

  • 500 ml mandlového mléka
  • 250 g kuskusu
  • 60 g pistácií
  • 40 g mandlí
  • 100 g meruněk
  • 100 g švestek
  • 5 lžic hnědého cukru
  • 2 lžíce agávového sirupu
  • 4 lžíce mandlového veganského jogurtu
  • 1–2 lžičky skořice
  • oříšky a máta na ozdobu

Postup

  1. Do hrnce nasypte kuskus, zalijte ho mlékem, vše přiveďte k varu a poté odstavte a nechte pod pokličkou nabobtnat.
  2. Pistácie a mandle si nasekejte nahrubo. Na pánvi nechte mírně zkaramelizovat cukr, přidejte oříšky a chvíli restujte. Směs přendejte na pečicí papír a nechte vychladnout.
  3. Ovoce si nakrájejte na menší kousky a ztvrdlé karamelové ořechy nalámejte.
  4. Do misek rozdělte kuskus, přidejte lžíci jogurtu, kousky ovoce a posypte karamelovými ořechy. Dozdobte oříšky a mátou a podávejte.

  • autorka: Martina Schmidtová
  • @tinajedoma
  • foto: archiv autorky

Objednat předplatné