Porce: 4
Doba přípravy: 35 min
Označení: vegetariánské, veganské
Ingredience
- 500 ml mandlového mléka
- 250 g kuskusu
- 60 g pistácií
- 40 g mandlí
- 100 g meruněk
- 100 g švestek
- 5 lžic hnědého cukru
- 2 lžíce agávového sirupu
- 4 lžíce mandlového veganského jogurtu
- 1–2 lžičky skořice
- oříšky a máta na ozdobu
Postup
- Do hrnce nasypte kuskus, zalijte ho mlékem, vše přiveďte k varu a poté odstavte a nechte pod pokličkou nabobtnat.
- Pistácie a mandle si nasekejte nahrubo. Na pánvi nechte mírně zkaramelizovat cukr, přidejte oříšky a chvíli restujte. Směs přendejte na pečicí papír a nechte vychladnout.
- Ovoce si nakrájejte na menší kousky a ztvrdlé karamelové ořechy nalámejte.
- Do misek rozdělte kuskus, přidejte lžíci jogurtu, kousky ovoce a posypte karamelovými ořechy. Dozdobte oříšky a mátou a podávejte.
- autorka: Martina Schmidtová
- @tinajedoma
- foto: archiv autorky