Recepty 21. 04. 2021 PDF Tisk

Krémová polévka z červené čočky

Pokud s příchodem jara toužíte po lehkém, ale vyváženém obědě, připravte si tuto skvělou polévku! Je rychlá, plná vůní a všech potřebných živin! Zahřeje tělo i duši.

Krémová polévka z červené čočky

Porce: 3
Doba přípravy: 25 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové 

Ingredience

  • 100 g červené čočky (nejlépe hodinu namočené)
  • 250 g brambor
  • 100 g mrkve
  • 1 střední cibule
  • BIO zeleninový bujón
  • 60 g mandlové smetany
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • kmín
  • lžička mleté papriky
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno, brambory a mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli orestujte v hrnci na olivovém oleji. Přisypte trochu kmínu a ještě chvíli restujte.
  2. Přidejte mrkev, brambory a promíchejte s cibulí. Zeleninu zalijte asi litrem a půl vody. Přidejte bujón a směs nechte přibližně 10 minut vařit.
  3. Poté přidejte propláchnutou čočku, přisypte mletou papriku a nechte vařit dalších 10 minut.
  4. Část zeleniny a čočky odeberte a zbytek polévky rozmixujte do hladka. Dochuťte solí, pepřem a zjemněte mandlovou smetanou. Vraťte do polévky kousky zeleniny s čočkou.
  5. Polévku podávejte posypanou nasekanými lístky petrželky.

Objednat předplatné