Porce: 3
Doba přípravy: 25 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
- 100 g červené čočky (nejlépe hodinu namočené)
- 250 g brambor
- 100 g mrkve
- 1 střední cibule
- BIO zeleninový bujón
- 60 g mandlové smetany
- olivový olej
- sůl, pepř
- kmín
- lžička mleté papriky
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Cibuli nakrájejte nadrobno, brambory a mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli orestujte v hrnci na olivovém oleji. Přisypte trochu kmínu a ještě chvíli restujte.
- Přidejte mrkev, brambory a promíchejte s cibulí. Zeleninu zalijte asi litrem a půl vody. Přidejte bujón a směs nechte přibližně 10 minut vařit.
- Poté přidejte propláchnutou čočku, přisypte mletou papriku a nechte vařit dalších 10 minut.
- Část zeleniny a čočky odeberte a zbytek polévky rozmixujte do hladka. Dochuťte solí, pepřem a zjemněte mandlovou smetanou. Vraťte do polévky kousky zeleniny s čočkou.
- Polévku podávejte posypanou nasekanými lístky petrželky.