- Porce: 2
- Doba přípravy: 25 minut
- Označení: vegetariánské, veganské
Ingredience
• 250 g špaldového kuskusu
• 10 ks sušených rajčat v oleji
• 1 menší pórek
• 1 mrkev
• 1 petržel
• 4 lžíce dýňových semínek
• 4 hrsti čerstvých nasekaných bylinek a natí (petržel, pažitka, cibulová nať,..)
• 1 lžíce sójové omáčky Tamari
• 2 lžíce olivového oleje
• sůl, pepř
Postup
1. Zeleninu (kromě rajčat) nakrájejte, osolte ji a asi 5 minut ji restujte na oleji.
2. Přidejte omáčku Tamari, nakrájená rajčata, kuskus a krátce promíchejte.
3. Odstavte z plotny, přilejte 400 ml vroucí vody a nechte 10 minut bobtnat.
4. Na pánvi nasucho opražte dýňová semínka, přisypte je do směsi, přidejte čerstvé bylinky a promíchejte. Podle chuti dosolte a opepřete.
- autor: Veronika Matoušová
- www.fitsveronikou.cz
- foto: Shutterstock.com