Recepty 13. 07. 2022 PDF Tisk

Zeleninový kuskus se sušenými rajčaty

Během léta je jednoznačně populární rychlé, jednoduché a nenáročné vaření. A přesně takový je recept, který jsme pro vás tentokrát připravili. Snadné jídlo plné barev, vitamínů a skvělé chuti!

Zeleninový kuskus se sušenými rajčaty
  • Porce: 2
  • Doba přípravy: 25 minut
  • Označení: vegetariánské, veganské

 

Ingredience

250 g špaldového kuskusu
10 ks sušených rajčat v oleji
1 menší pórek
1 mrkev
1 petržel
4 lžíce dýňových semínek
4 hrsti čerstvých nasekaných bylinek a natí (petržel, pažitka, cibulová nať,..)
1 lžíce sójové omáčky Tamari
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

 

Postup

1. Zeleninu (kromě rajčat) nakrájejte, osolte ji a asi 5 minut ji restujte na oleji.
2. Přidejte omáčku Tamari, nakrájená rajčata, kuskus a krátce promíchejte.
3. Odstavte z plotny, přilejte 400 ml vroucí vody a nechte 10 minut bobtnat.
4. Na pánvi nasucho opražte dýňová semínka, přisypte je do směsi, přidejte čerstvé bylinky a promíchejte. Podle chuti dosolte a opepřete.

  

  • autor: Veronika Matoušová
  • www.fitsveronikou.cz
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné