Recepty 22. 06. 2022 PDF Tisk

Pomazánka z červených fazolí

Během léta často saháme po lehčích pokrmech, a hlavně chceme, aby byly rychle hotové. S tím můžou pomoci třeba pomazánky. Zkuste tuhle pikantní luštěninovou. Potěší k večeři, na svačinu nebo i jako chuťovka během posezení s přáteli.

Pomazánka z červených fazolí
  • Porce: 4
  • Doba přípravy: 15 minut (bez vaření fazolí)
  • Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

400 g uvařených červených fazolí
3 lžíce olivového oleje
1 cibule
sůl, pepř
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička oregana
100 g rajského protlaku
2 stroužky česneku
umeocet

 

Postup

1. Nakrájejte cibuli nadrobno a orestujte ji doměkka na pánvi na lžíci olivového oleje.
2. Přidejte sůl, mletou papriku, oregano, a ještě chvíli restujte. Poté přidejte protlak.
3. Scezené fazole umixujte se dvěma lžícemi oleje a prolisovaným česnekem. Smíchejte s obsahem na pánvi.
4. Na závěr pomazánku dochuťte umeoctem a podle chuti ještě dosolte nebo opepřete.

Objednat předplatné