Recepty 01. 06. 2022 PDF Tisk

Ředkvičkový salát s mungem a jarní cibulkou

Skvělá lehká svačinka nebo příloha, kterou máte hotovou raz dva a je plná svěžích jarních surovin.V jednoduchosti je síla!

Ředkvičkový salát s mungem a jarní cibulkou
  • Porce: 2
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Označení: vegetariánské, bezlepkové, veganské

 

Ingredience

20 ředkviček
100 g jarní cibulky s natí
50 g klíčků mungo
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

Postup

1. Cibulku a ředkvičky umyjte, očistěte a nakrájejte na plátky.
2. V misce zeleninu promíchejte s klíčky.
3. V druhé misce smíchejte olej, citronovou šťávu a ocet. Podle chuti a potřeby dosolte a opepřete.
4. Hotovou zálivku přidejte do salátu a vše promíchejte.

  

  • autor: Veronika Matoušová
  • www.fitsveronikou.cz
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné