Powerjóga – cesta nejen k pevnému tělu

Žijeme v době, která je hektická, plná stresu a napětí. Důsledkem je blokace prány, životadárné energie, v těle. Pravidelným praktikováním powerjógy můžete nalézt harmonii a svou pránu opět plně rozproudit...

Jóga je jen o nás

Buďte spontánní a vášniví. Toto je váš život. Dělejte to, co teď můžete, a dělejte to naplno, bez strachu a váhání. To je váš život. Dělejte, co milujete, a žijte tím.

 

Jóga a možnost vyjádřit se

Každý člověk získává představu o józe z různých časopisů, knížek nebo rozhovorů s přáteli. Skládá si svou mozaiku, proč jógu zkusit. To se stává motivací, která člověka přivede na svou první lekci jógy...

Powerjóga v praxi

Powerjóga se řadí mezi dynamické styly jógy a troufám si říct, že i mezi ty nejrozšířenější. Její nespornou výhodou je, že ji může praktikovat opravdu každý. Není třeba navštěvovat kurz a prokousávat se od začátečníků.

Spojení dechu s pozicemi

Jemný a příjemný pohyb vyjadřuje spojení mezi dechem a pozicemi, které se v powerjóze spojují do jednoho celku (koloběhu).

Mírumilovný bojovník – cesta powerjógy

V každodenním životě v sobě hledáme sílu vstát a jít za svými cíly. Jsou dny, kdy máme pocit, že dál to už nejde a jsou dny, kdy energii a sílu můžeme rozdávat. Aby síla byla stále přítomná, respektivě bez velkých výkyvů, je vhodné mít v životě dobře dosažitelné pomocníky. Zajímáte-li se o jógu, může to být právě ona.

Plynutí jógy – flow&restore

Pro dobrou kondici a energii stačí tak málo. Chtít, mít energii a motivaci, aby došlo k naplnění cílů. Pěstovat a rozvíjet vůli vyžaduje trochu ukázněnosti a disciplíny. Tím se vytvoří základní životní rituály, díky kterým se následně člověk cítí spokojeně.

Cesta bez extrémů ...powerjóga!

Každé ráno i večer provádíme hygienu, abychom se očistili. Mytí rukou, čištění zubů nebo čisté oblečení většinou patří k pravidelným rituálům. Proč nezařadit do péče o sebe sama i cvičení powerjógy, zdravé a lehké jídlo a pravidelnou relaxaci? 

Súrja Namaskár

Stejně jako každý den začíná svítáním a západem přechází ke svému konci, stejně jako každý život začíná prvním nádechem a směřuje k poslednímu výdechu, stejně jako energie vzrůstá a po chvíli se vytrácí...prochází člověk při cvičení pozdravu slunci všemi fázemi, jako v běžném životě.

Kurz jógy pro začátečníky v létě s vámi!

Jóga ve své dynamické (nerychlé) variantě je zaměřená na rozvinutí správného držení těla a naučení se kvalitně dýchat. Pozice spojuje do krátkých sekvencí, které se postupně v plynutí dechu rozvíjejí a opakují. On-line kurz jógy celé léto s vámi!