Novoroční kouzlo

S počátkem roku míváme pocit, že můžeme začít něco nového, něco změnit, vykročit lépe a radostněji. Nakládáme na sebe tíhu předsevzetí, která pak brzy zapomínáme. Životním změnám totiž přeje spíše jaro; přesto ale existuje kouzlo nového roku.

Ájámajóga – energetické víření

Ájáma jóga je systém jógy nesoucí výhradně vaši osobní ochrannou známku. Spojuje funkci a krásu pohybu s diagnostickým obrazem těla na tabletu. Jóga, která zodpovídá nejen za funkční části pohybového systému, ale i za ty, které jsou přetížené, a tedy dožadující se pozornosti. Teprve po jejich objevení směřuje volba ásan k harmonii...

Cyklická jóga pro potřeby dnešních žen

Ženy jsou osoby cyklické, osoby měnící se jako čtvero ročních období. Tu je žena dynamická (předovulační období), žena expresivní (ovulační období), žena kreativní (předmenstruační období), žena reflektivní (menstruační období)....

Hot jóga a léto

Hot jóga je náročná v tom, že si musíte zvyknout na teplo, které v sále panuje. Na nic jiného než na ásany se člověk nedokáže soustředit. Každá jednotlivá pozice má svůj význam a svůj přínos, ostatně jako každá jiná jóga...

Jak jsem se setkala s Wheel jógou

"Když se vaše vášeň stane vaší prací, je to krása, ale může to být krása zničující..."

Wheel jóga

Na józe je krásné to, že je neomezená a otevřená novým přístupům - a tím je i Wheel jóga®.

Akrojóga v Česku

Akrojóga by se dala ve zkratce definovat jako spojení jógy, párové akrobacie a thajské masáže. Pro někoho to možná zní šíleně a zvlášť zastánci tradičních stylů jógy jen kroutí hlavou.

Nový vzdělávací program se zaměřením na akrojógu

Tento komplexní styl propojuje jógu, párovou akrobacii a terapii. Rozvíjí fyzickou, psychickou i sociální složku osobnosti. Akrojóga je účinnou, zábavnou a naplňující formou tělesného pohybu. Buduje silné funkční tělo, flexibilitu, komunikaci, důvěru i sebedůvěru. Program je určený aktivním jedincům, kteří rádi objevují nové formy pohybu.

Hormonální jógová terapie a ženy v přechodu. Co říkají?

Díky téhle speciální józe zjistíte, jak velkou moc mají hormony nad naší tělesnou schránkou i psychikou. Sama jsem na cvičení přišla s jasným cílem – chci se zbavit napětí a stresu. A viděla a slyšela jsem tu ženy, pro které se do detailu promyšlená sestava cviků stala lékem tam, kde ostatní selhalo.

Od ásany k vědomí

„Přejděte ze své racionální hodnotící mysli ke své prožívající mysli, a zkuste spíše cítit v těle než hodnotit a porovnávat to, co už znáte, s tím, co říkám.“ Jeden ze silných okamžiků na workshopu Iyengar jógy Michaela Forbese, mnichovského učitele se čtyřicetiletou zkušeností, mě přivedl při praxi ásan opět hlouběji do sebe a do těla, jak jen má mysl byla schopna uchopit a propojit.