Recepty 23. 02. 2022 PDF Tisk

Celozrnné těstoviny s cizrnou

Připravte si tento vydatný pokrm z těstovin! Cizrna vám dodá potřebné bílkoviny, celozrnné těstoviny zase doplní vlákninu a zasytí na delší dobu.

Celozrnné těstoviny s cizrnou

Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 100 g celozrnných těstovin typu linguine (v suchém stavu)
  • 80 g vařené cizrny
  • olivový olej
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • chilli vločky
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř
  • 20 g neloupaných mandlí
  • strouhaný parmazán

Postup

  1. Šalotku nakrájejte najemno a spolu s plátky česneku orestujte na olivovém oleji. Mandle nasekejte nahrubo a přidejte do pánve.
  2. Těstoviny dejte vařit a připravte je dle návodu al dente.
  3. Do pánve přidejte cizrnu, chilli vločky, osolte, opepřete. Petrželku nasekejte. Hotové těstoviny promíchejte s obsahem pánve a petrželkou.
  4. Podávejte posypané parmazánem.

Objednat předplatné