Jak v sobě uchovat energii léta

Světlo, teplo, dovolená – to všechno každoročně nabízí léto a s tím vším se každoročně s přechodem do podzimu musíme rozloučit. Často proto prožíváme splín podobný tomu, kdy končí vánoční období plné pohody a nastává nový rok, od kterého nevíme, co čekat. Jak uchovat energii z letního slunce a udržet ji v sobě pokud možno napořád?

Cuketovo-quinoový salát

Pokud hledáte recept na pokrm z cukety, který zasytí, dodá potřebné živiny, ale v létě nezatíží, pak zkuste tento skvělý salát obohacený o kvalitní zdroje bílkovin!

Voda: Co všechno nám dává?

Je nositelkou života, po dlouhá staletí je uznávána pro své léčebné vlastnosti. Symbolizuje pohyb i klid, dává harmonii i pocit sepětí a spojení s přirozeností a přírodou. Bez jídla vydržíme dlouhé týdny, bez vody ale jen několik málo dní. Proč má pro nás voda tak velký význam?

Síla rostlin v domácích sirupech – vyrobte si je i vy, je to snadné!

Pokud byste si rádi občas zpestřili pitný režim a samotná voda s citronem už vás moc nebaví, zkuste si vyrobit lahodné domácí sirupy! A jestli od toho čekáte, že výroba bude náročná a zdlouhavá, naše tipy vás rychle vyvedou z omylu. Sirup zvládne připravit doma úplně každý. A věřte, že jakmile to jednou zkusíte, už nikdy nebudete chtít kupovaný!

Hrášková pomazánka s mátou

Lehká, osvěžující a rychle připravená – takovými vlastnostmi se chlubí tato svěží letní pomazánka! Pokud máte za oknem nebo na zahrádce mátu, je teď ten správný čas na to ji využít na talíři!

Rajčata – cesta dobré chuti a výtečného zdraví!

Věděli jste, že rajčata jsou zdravější než jablka? A je rajče ovoce, nebo zelenina? Čtěte dál a možná se dozvíte o rajčatech to, co jste dosud nevěděli.

Léto – doba pikniková

Letní dny nám nabízí nemálo výhod a požitků – můžeme se vykoupat v osvěžující vodě, vynést modely lehčí než vánek a samozřejmě sejít se s přáteli někde venku, mimo náš domov, mimo naše čtyři stěny. Možná se to zdá být jako maličkost, ale setkání s lidmi ve volném prostoru, na čerstvém vzduchu je neskutečně osvobozující a dle nejnovějších studií se jedná také o zážitek, který se nám vryje do paměti mnohem silněji než jakékoliv akce uvnitř.

Špagety s ratatouille

Veganská obměna známých boloňských špaget, která vás mile překvapí svou chutí!

Letní sezona v kuchyni

Letní sezona bývá vždy nejplodnějším obdobím (alespoň pro vášnivé kuchařky). Letní měsíce jsou také většinou plné vzpomínek – na trhání borůvek v lese, zavařování rybízového džemu, vůni čerstvých ovocných koláčů s drobenkou nebo svěžest šťavnatých rajčat. A v neposlední řadě je letní čas dobou přirozeného doplňování cenných nutrientů, z nichž bude tělo čerpat v druhé polovině roku.

Srpen: měsíc ve znamení tělesného tepla a energie

Měsíc srpen vládne tělesnému teplu a termoregulaci uvnitř našich těl. O jaké orgány je dobré se více zajímat a co udělat pro jejich posílení? A jaké ásany či aromaterapii zařadit do své praxe?