Letos prožiji Vánoce celým svým srdcem

Nedávno jsem narazila na citát, který pravil, že Vánoce jsou čas, kdy se nám stýská po domově, i když jsme doma. Ten citát mě neskutečně zasáhl, protože přesně vystihoval mé pocity, které každoročně mívám v období adventu a které jsem do té doby nebyla schopna popsat...

Vánoční inspirace našich autorů – Martina Horáková

Naše autory jsme poprosili, jestli by se s námi nepodělili o recept na cukroví, které pro ně něco zmanemá. Nechybí ani malé poodhalení toho, jestli pečou vlastní či spoláhají na ostatní a jaká je jejich nejoblíbenější ingredience....

Rostlinné krémy do vánočního pečení: pudinkový a kešu krém

Máslové krémy jsou výborné, ale relativně těžké. Nemusíte být vegani, abyste použili rostlinné krémy, postačí, když chcete, aby vaše cukroví bylo lehčí a mělo punc zvláštnosti. A víte, co je na nich nejlepší? Že je můžete mlsat jen tak...

Rady, tipy a triky pro vánoční pečení – 1. díl

Každoročně jsme doslova zasypáváni starými i novými recepty na cukroví a sladké vánoční pokrmy. Neméně důležité jsou ale i různé finty, tipy a triky, které z obyčejného cukroví udělají cukroví výjimečné a lahodné. V následujících dvou dílech bych se s vámi o některé takové tipy ráda podělila. Třeba si najdete něco, co se vám bude hodit.

Vánoční inspirace našich autorů – Valentina Lebová

Naše autory jsme poprosili, jestli by se s námi nepodělili o recept na cukroví, které pro ně něco zmanemá. Nechybí ani malé poodhalení toho, jestli pečou vlastní či spoláhají na ostatní a jaká je jejich nejoblíbenější ingredience....

Advent – tři týdny do Vánoc

Čas před Vánocemi, jako bych to slyšela: „Ani mi to nepřipomínej, to zas bude stres, davy lidí, povinné večírky, vymýšlení dárků, uklízení, pečení, jen samá nervozita a spěch.“ Ale proč? Mým oblíbeným heslem je: „Jaké si to uděláš, takové to máš!“

Vanilkové rohlíčky bez mouky a cukru

Klasické vanilkové rohlíčky nemají konkurenci. Pokud je ale nemůžete nebo chcete zkrátka o něco zdravější verzi, připravte si tyto rohlíčky bez klasické mouky a cukru. Při jejich pečení buďte trpěliví. Výsledek ale stojí za to.

Průvodce tuky pro vánoční pečení a vaření

První adventní neděle již klepe na dveře. Je to také čas, kdy začínáme péci první cukroví (nebo druhé...?), aby mělo dostatečný čas k uležení a my si ho pak mohli vychutnat v té nejlepší kondici. Pečeme a vaříme o sto šest a proto si pojďme říct něco málo o výběru vhodných tuků.

Proč tak tíhneme k Vánocům?

Vánoce jsou jedním z nejkouzelnějších období v roce. Pro mnohé možná tím úplně nejkouzelnějším. Přípravy na ně probíhají minimálně poslední adventní měsíc, ve skutečnosti však řada z nás nakupuje dárky pro své bližní již mnohem dříve.

Mrkvový dort alias „carrot cake“

Mrkvový dort patří k jedněm z nejoblíbenějších a nejvděčnějších dortů. Člověk nemusí být ani cukrář, aby s ním sklidil úspěch na nejedné narozeninové oslavě. Vyzkoušejte si ho jednou nanečisto jen v kruhu rodinném a pak s ním překvapte třeba na vánočním večírku.