pondělí 8. 3. 2021
Meruňky jsou takoví posli léta, patří mezi jedno z prvních typů ovoce, které si během letní sezóny užíváme. V kuchyni je nejčastěji používáme na plněné knedlíky nebo typickou, oblíbenou bublaninu. Jak si stojí na poli výživy?
Ve 20 letech můžete být mentálně staří a v 60 letech můžete být duchem mladí, mít vitalitu a neomezenou sílu....Paradox? Pravda!
Sezóna kedlubny akorát začala a kedlubna nám tak trochu vystřídala zelí. Připravíte z ní výborné, osvěžující pokrmy, od salátů, přes kedlubnové zelí, až po kedlubnový gulášek. Vyzkoušet nyní můžete i variaci na pravý coleslaw.
Sezóna kedlubny začíná v květnu a končí na podzim. Možná jste si již všimli, že na trzích se spolu s ředkvičkami vypíná na prvních místech. Tato zelenina je na první pohled obyčejnou košťálovou zeleninou, schovává v sobě ale mnoho dobrého.
Nemoc, ať už je jakákoliv, se netýká pouze těla, ale vždy i duše. Je známo, že psychické rozpoložení je velmi důležitým faktorem ovlivňujícím zdravotní stav organismu možná více, než jsme ochotni připustit. Vnitřní rozpoložení ale nelze ovlivnit léky, infuzemi a procedurami. Zde přichází ke slovu jiná léčba. Léčba účastí...
Doba květů bezinek je tu! Konec května je typicky časem pro sběr bezinkových květů, ze kterých můžete vykouzlit mnoho výborných a lahodných nápojů a pokrmů.
Je těžké myslet v době absolutní svobody mládí na to, co bude za třicet let a ještě to brát vážně. Věřte ale, že se to vyplatí...
Kde nebyl doktor, tam byla bába kořenářka. Lidé se za ní sjížděli z široka daleka, věřili na tajemnou sílu bylinek o půlnoci sesbíraných a očekávali pomoc nejen od všemožných neduhů těla, ale i duše...
Voňavá, barevná, jemná po olivovém oleji, to je focaccia, která je univerzální přílohou k různým pokrmům.
Lze vůbec ukazát na TEN nejzdravějí pohyb? Je to jóga? A nebo je to jóga a jiný pohyb dohromady?