pondělí 20. 3. 2023
Dle lidové tradice se jidáše, tradiční velikonoční pečivo, pečou ve středu nebo brzo ráno na Zelený čtvrtek. Jeden jidáš za svítání by vám měl zaručit pevné zdraví a ochránit vás před různými neduhy – budete uchráněni před hadím uštknutím, včelím bodnutím a lidskou zradou. Je ideální čas zadělat, abyste se zítra mohli těšit ze snídaně.
Kopřiva dvoudomá je u nás hojně rozšířenou rostlinou. K čemu je tato žahavá zelená kráska dobrá a kdy je nejlepší ji sbírat, aby si zachovala své léčivé účinky?
Způsob, jímž mluvíme sami se sebou, má velké dopady na náš charakter i na to, jak se chováme a jak se cítíme. Jak s tím může pomoci jóga?
Ovocný dezert, který můžeme originálně servírovat ve skleničkách – panna cotta!
Snad každý se někdy cítil unavený. Únava je přirozená reakce těla indikující, že je čas si odpočinout a dopřát tělu dobytí baterek ať už v podobě spánku, nebo jednoduchého zpomalení. Ruku na srdce, kdo má ale to štěstí nebo tu možnost se natáhnout na gauč či si dát tzv. dvacet kdykoliv, kdy si o to tělo říká?
Příchod jara je spojen právě s jarní rovnodenností. Je to magický okamžik, kdy den i noc trvají shodně 12 hodin. Jaro otevírá naše srdce, přináší radost a uvolněnost.
Dnes pro vás máme recept na zdravé sušenky, které poslouží jako výživná svačina nebo jako dezert. Pustíme se do toho?
Mrazem sušené plody, které si – díky způsobu konzervace – uchovají specifickou chuť, barvu i vůni. Jaké jsou výhody lyofilizovaného ovoce oproti ovoci sušenému?
Novoluní a temný měsíc jsou časem k uzemnění a napojení se sám/sama na sebe a svou intuici. Časem, kdy všechny naše sny, cíle a přání mohou přejít z našich myslí do našich životů, pokud se zvládneme naladit na silnou a krásnou energii růstu a vzestupu, kterou nám luna ve své fázi přináší.
Rychlý recept na svěží zelenou polévku, která zahřeje a dodá tělu plno výživných látek. Pustíme se do toho?