Porce: 6
Doba přípravy: 20 minut + 55 minut pečení
Označení: vegetariánské
Ingredience
- 250 g dýně
- 1 vejce
- 175 g rozpuštěného másla
- 100 g třtinového cukru + 2 lžíce na posypání
- 350 g špaldové mouky
- 100 g tekutého medu
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžíce mletého zázvoru
- strouhaný kokos a máslo na vymazání formy
Postup
- Předehřejte si troubu na 160 °C. Připravte si formu na chléb, kterou vymažte máslem a posypte trochou kokosu.
- V misce vyšlehejte vejce, přidejte máslo, med a vše promíchejte. Dužinu dýně nastrouhejte nahrubo a přidejte ke směsi.
- Přisypte třtinový cukr, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec přidejte zázvor.
- Směs důkladně promíchejte a vlijte do připravené formy. Posypte 2 lžícemi třtinového cukru a nechte péct zhruba 55 minut, až do zezlátnutí chlebíčku.
- Hotový chlebíček nechte pár minut ve formě odpočinout a poté ho vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
TIP: Do těsta můžete přidat podle chuti nasekané ořechy nebo kousky hořké čokolády!