BLESKOVĚ
Recepty 27. 10. 2021 PDF Tisk

Dýňový chlebíček se zázvorem

Máte-li doma zásoby dýně a polévek jste už přejedení, zkuste ji použít do dezertu! Máme pro vás jednoduchý recept na chlebíček, který bude díky dýni krásně vláčný a zázvor mu dodá lehce pikantní chuť.

Dýňový chlebíček se zázvorem

Porce: 6
Doba přípravy: 20 minut + 55 minut pečení
Označení: vegetariánské
Ingredience

  • 250 g dýně
  • 1 vejce
  • 175 g rozpuštěného másla
  • 100 g třtinového cukru + 2 lžíce na posypání
  • 350 g špaldové mouky
  • 100 g tekutého medu
  • 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • strouhaný kokos a máslo na vymazání formy

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 160 °C. Připravte si formu na chléb, kterou vymažte máslem a posypte trochou kokosu.
  2. V misce vyšlehejte vejce, přidejte máslo, med a vše promíchejte. Dužinu dýně nastrouhejte nahrubo a přidejte ke směsi.
  3. Přisypte třtinový cukr, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec přidejte zázvor.
  4. Směs důkladně promíchejte a vlijte do připravené formy. Posypte 2 lžícemi třtinového cukru a nechte péct zhruba 55 minut, až do zezlátnutí chlebíčku.
  5. Hotový chlebíček nechte pár minut ve formě odpočinout a poté ho vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

TIP: Do těsta můžete přidat podle chuti nasekané ořechy nebo kousky hořké čokolády!

Objednat předplatné