BLESKOVĚ

Topinamburový krém s žampiony

S podzimem začíná sezóna topinamburů, proto je právě teď ten nejlepší čas pro jejich využití v kuchyni! Pokud s nimi ještě nemáte zkušenosti, zkuste si připravit lahodný krém, který je jednoduchý a voňavý po žampionech.

Strachy – vlastní i nevlastní

Naše hlava je mocná čarodějka a mysl někdy dokáže zázraky a jindy naopak zatáhne ruční brzdu místo toho, aby nás posouvala dopředu. Umí nás totiž vystrašit mnohem víc, než je ve skutečnosti třeba. Už jste se někdy zamysleli nad tím, proč se některých věcí a situací v našem životě tak bojíme?

Síla kořenů bylin

Symbol spojení se zemí, sílu a vitalitu, to vše odedávna představují kořeny. Jejich využívání patří k nejstarším léčitelským metodám a my z jejich síly těžíme i dnes. Ideální čas ke sběru kořenů je právě teď, začátkem podzimu.

Pět podmínek uzdravení

„Vnitřní prací ladím svou duši, niterné housle, aby ze mě zněla pouze dobrá melodie ve vztazích ke všem.“ Michael Laitman, profesor ontologie, filozof, zakladatel a prezident Institutu vzdělávání a výzkumu kabaly  

Liškové rizoto

Italská klasika ve variantě s houbami a petrželí. Dopřejte si s příchodem chladnějších dnů tento lahodný pokrm s oblíbenými liškami a s vůní parmazánu!

Jóga a kardiovaskulární systém

Pohybové aktivity zvyšující srdeční frekvenci nejsou jediným druhem cvičení, které může pomoci předcházet vzniku srdečních chorob nebo mírnit jejich dopady. Srdci a celkově kardiovaskulárnímu systému mimořádně svědčí jóga. Proč?

Kombucha – chutný nápoj a lék v jednom

Název kombucha pro vás patrně nebude zcela neznámým. Blahodárné účinky na lidský organismus jsou kombuchové kultuře připisovány již tisíce let a obliby dosáhla také v Českých zemích, zejména počátkem 20. století.

Ovesná kaše naslano s vejcem a halloumi sýrem

Že ještě neznáte slanou ovesnou kaši? Tak to musíte vyzkoušet tento chutný recept plný rajčat a s poctivou dávkou kvalitních bílkovin! Skvělá kaše totiž nemusí být jen sladká.

Podzimní rovnodennost – čas rovnováhy a harmonie

Máme tu období babího nebo také indiánského léta. Listy se začínají barvit a ve vzduchu je cítit energie, která nám našeptává, že podzimní dny jsou již za dveřmi. Mabon je časem vděčnosti, kdy děkujeme zemi, bohům a předkům za vše, co máme. Den i noc mají stejnou délku a nastává rovnováha. Ovšem ne nadlouho.

Hřib, křemenáč, bedla nebo babka – jedlé houby ve výživě

Češi houby milují, o tom není pochyb. Patříme k nejvášnivějším houbařům a houby tvoří důležitou součást podzimního jídelníčku. Jak si stojí houby na poli výživy?