čtvrtek 23. 1. 2025
Tradiční Velikonoce se neobejdou bez sladkého beránka nebo zajíčka. Proč ale trochu
neodlehčit klasický recept.? Zkuste tuhle snadnou bezlepkovou verzi, rozdíl nikdo nepozná.
Velmi rychlá a také velmi snadná polévka, která ještě stále přijde vhod během proměnlivého jarního počasí.
Naše mysl nás ovládá a není nic výjimečného, že nás zavede až do stavů, kdy cítíme divný strach nebo úzkost. Je to nedílná součást života. Strach je přirozená ochranná technika, která nás má vybudit k maximálnímu možnému výkonu. Záleží ale na jeho intenzitě a době trvání.
Pod pojmem karbanátky si dnes už rozhodně nemusíme představovat jen klasiku z mletého masa. Verzí je čím dál více a my vám dnes jednu přinášíme – bez lepku a plnou bílkovin.
Omega-3 mastné kyseliny představují již léta velký hit v oblasti doplňků stravy – snad nic jiného nemá takový úspěch v prodeji jako právě ony. Co vlastně znamená to „omega-3“? Má cenu je brát jako doplněk stravy? A jaké jsou nejvhodnější zdroje těchto mastných kyselin?
Seznamte se s bylinou, která svým jemným účinkem převyšuje příliš stimulační sibiřský ženšen. Řeč je o ašvagandě.
Růžičková kapusta patří mezi oblíbenou jarní zeleninu. Proto pro vás máme svěží lehký salát, kterým můžete doplnit hlavní jídlo nebo si ho dopřát jako lehčí večeři.
Přichází jaro, časné jarní dny, objevují se sluneční paprsky a období přechodu února k březnu se jeví jako jarní probuzení. Příroda zpívá, tráva se zelená, vše se probouzí a my máme chuť probudit se taky! Co když právě v tuto chvíli pociťujeme únavu, letargii, nebo dokonce úzkost?
Možná už jste se s takovou situací setkali. Cvičíte, makáte na sobě, vidíte výsledky a máte z toho radost. Pak ale najednou nastane situace, kdy chtě nechtě musíte cvičení vypustit – ať už je to zranění, těhotenství, změna prostředí.
Jaro sice už pomalu vykukuje, přesto ale stále přijde vhod hřejivá polévka. Zkuste tuhle vitamínovou bombu, kterou posílíte imunitu a připravíte své trávení na první jarní dny!