Jóga zdraví

Chtění

Chtění

Někdy máme málo, jindy naopak moc. Tohle a ještě tamto, tohle je lepší než tohle a tady to taky potřebujeme. Ještě tohle nemáme a to nám taky chybí a teď? Máme již všechno? Ne, určitě ne, ještě tohle. Ale skutečně potřebujeme to všechno? Nebo je to jen pouhým rozmarem chtění?

celý článek
Zelené kari s tofu

Zelené kari s tofu

I tentokrát pokračujeme v zelené! Ještě několik dní a oficiálně přivítáme jaro. Než se tak stane, prohřejme se pálivým vegetariánským kari s rýží. Rychlý pokrm, který vás příjemně zahřeje, protáhne dýchací cesty a samozřejmě uspokojí i vaše chuťové buňky.

celý článek
Zelené potraviny v jarním jídelníčku

Zelené potraviny v jarním jídelníčku

Za týden tu máme oficiálně jaro a velké informační přípravy na jarní očistu již probíhají na všech frontách. Poslední roky se jarní očisty nesou ve znamení zelených potravin. Jakou hrají roli a v čem nám mohou být prospěšné?

celý článek
Jarní nastolení nových rituálů

Jarní nastolení nových rituálů

Jaro se blíží mílovými kroky stejně rychle, jako jarní únava přichází do běžných dnů. Po zimě, kdy jsme byli v „hybernovaném“ stavu, se vše začíná probouzet. Nastolte si nové jarní rituály!

celý článek
Matcha latte

Matcha latte

Ještě 2 týdny a je tu jaro. Slibující vyšší teploty zní příjemně a příroda se co nevidět začne zelenat. Než se tak stane, připravme si trochu toho zeleného alespoň doma. Je čas začít pomalu odlehčovat naší stravu a naopak zařazovat povzbuzující a vyživující potraviny... Zkuste si doma připravit stále oblíbenější latté bez kávy, zato s energizujícím čajem matcha.

celý článek
Trend čistého stravování „clean food“

Trend čistého stravování „clean food“

Počítáme kalorie, hlídáme si gramáže, vyřazujeme živočišné výrobky, nebo naopak zařazujeme nadupané superpotraviny. Nebylo by nejlepší, kdybychom přestali zkoušet různé extrémy a výživové trendy a soustředili se zkrátka jen na základní kvalitní potraviny?

celý článek
Srdce a život

Srdce a život

Strach a obavy svírají moje nitro. Snažím se dýchat, ale před očima mám hvězdičky a hrdlo se mi sevře. Držím v ruce dopis, ve kterém tučným písmem vyčnívá termín, na který jsme čekali...

celý článek
Cibulové chutney

Cibulové chutney

Jestli nám něco často přebývá, tak je to cibule, které často skladujeme více, než ji potřebujeme. Po nějaké době se začíná probouzet a začíná mít tendenci zelenat. To je přesně ten moment, kdy ji musíme zachránit, abychom ji pak nemuseli vyhodit. Jednou z možností, jak ji ve větším množství využít, je připravit cibulové chutney [čatný].

celý článek
Zapomeňte na kofein, užívejte adaptogeny!

Zapomeňte na kofein, užívejte adaptogeny!

Kávu a čaj pije kvůli povzbuzujícím účinkům kde kdo. Co takhle zkusit ženšen nebo klanoprašku čínskou? Pro své adaptogenní účinky se mohou stát skvělou náhradou bez nástupu „abstinenčních příznaků“.

celý článek
Když plamen uvnitř nás vyhoří

Když plamen uvnitř nás vyhoří

Když nemá plamen kyslík, postupně zhasíná, až zhasne úplně, a i kdybychom se snažili ho znovu zapálit, nejde to, nemá už z čeho brát. A tak se někdy může stát tím vyhaslým plamenem každý z nás, i instruktor jógy. Jak udržet plamen, abychom nevyhořeli?

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket