Mungo polévka

Po svátečním hodování určitě přijde vhod lehká zeleninová polévka, která zahřeje a uleví našemu přetíženému trávení.

Úplněk ve znamení Raka: optimismus, kořeny a hledání odvahy

A máme tu první úplněk letošního roku, který nastává přesně 18. ledna 2022 v 00:48 hodin a je ve znamení Raka. Také se můžeme setkat s označením vlčí úplněk. Proč tomu tak je, co nám lednový čas úplňku přinese a jak s ním můžeme pracovat?

Teplý zelný salát s fenyklem

Různé druhy salátů jsou skvělé i během zimního období. A takový teplý zelný salát je přímo vitamínovou bombou! Udělejte něco pro své zdraví a nastartujte své trávení do dalšího roku!

Tajemství vaření luštěnin

Hodně lidí se luštěninám v dnešní době zcela vyhýbá. Není to ale škoda?

Crumble s pekanovými ořechy

Využijte zásoby letního ovoce z mrazáku a připravte chutný crumble alias drobenkový koláč! 

Pojďme do sauny!

Jakmile se ochladí, zaplní se sauny. Přitom je to místo, které můžete navštívit v kteroukoli roční dobu. Rozdíly mezi zimním a letním saunováním v podstatě neexistují, snad jen, že v zimě jsou více obsazené. Jak vás v chladném počasí sauna zahřeje, tak vám v létě pomůže „přežít“ horké dny, neboť dokáže „vyladit“ termoregulaci těla, a tudíž se budete méně potit. Důvodů, proč navštívit saunu, je ale mnohem víc...

Odpuštění aneb skvělá cesta, jak začít nový rok!

Protože je Nový rok jakýmsi mezníkem nového začátku, je dobré pokořit své zášti a stížnosti, nechat je být a naučit se praxi odpuštění. Mnoho lidí bere odpuštění jako slabost, ale je k tomu zapotřebí hodně odvahy a vnitřní síly, a když se mu naučíme, bude náš život o poznání šťastnější.

Alkoholické nápoje, metla lidstva

Silvestr a příprava novoročních oslav je v plném proudu. Mimo cukroví, řízků, kapra, bramborového salátu, které se pojí k Vánocům, a různých dalších pochutin patří ke svátečnímu období i zvýšená konzumace alkoholu.

Křupavé tofu tyčinky

Silvestrovské oslavy se neobejdou bez křupavých dobrot. Zkuste letos připravit hostům tyčinky z tofu, které se výborně hodí k posezení na konci roku.

Jak prožít vánoční svátky v souladu s přírodními cykly

Advent tradičně symbolizuje období klidu, rozjímání a regenerace. Podzimní sklizně skončily a nastal čas krátkých, chladných dnů a dlouhých nocí. Příroda odhodila vše staré a přebytečné a uchýlila se k odpočinku. I pro nás je tato doba ideální příležitostí nechat odejít vše nepotřebné, zkrotit svůj rytmus po rozverných, slunečných dnech a dopřát si více chvil sami pro sebe.