Čínský nový rok 2022 – rok Tygra

Rok Tygra podle čínského lunárního kalendáře započne v úterý 1. února 2022 a potrvá až do 21. ledna 2023. Do jakého roku tedy podle čínského horoskopu vstupujeme? Co nás čeká a nemine?

Květákovo-brokolicové placičky

Máte chuť na lehkou, ale vydatnou večeři? Zkuste tyhle zeleninové placičky, které jsou rychle hotové a oceníte je samotné i jako přílohu.

Imunita a její rovnováha

Stále častěji se skloňuje slovo imunita. Ne že bychom na ni rok co rok ve spojitosti s podzimními a zimními obdobími nachlazení a chřipky nemysleli, jen teď máme důvod se o ni zajímat doslova neustále. Přiznám se, že jsem s nadějí očekávala výrazně větší vlnu zájmu o naše zdraví z hlediska životního stylu, zejména výživy...

Co je změna a proč se jí nebát

Začátek nového roku může na jedince, kteří nemají rádi změny, působit děsivě. Po klidném pohodovém svátečním období, kdy víceméně můžeme předvídat a čekat, co se stane, přichází nový čas plný nejistoty. A neznámého se často bojíme. Proč se změn nebát?

Mungo polévka

Po svátečním hodování určitě přijde vhod lehká zeleninová polévka, která zahřeje a uleví našemu přetíženému trávení.

Úplněk ve znamení Raka: optimismus, kořeny a hledání odvahy

A máme tu první úplněk letošního roku, který nastává přesně 18. ledna 2022 v 00:48 hodin a je ve znamení Raka. Také se můžeme setkat s označením vlčí úplněk. Proč tomu tak je, co nám lednový čas úplňku přinese a jak s ním můžeme pracovat?

Teplý zelný salát s fenyklem

Různé druhy salátů jsou skvělé i během zimního období. A takový teplý zelný salát je přímo vitamínovou bombou! Udělejte něco pro své zdraví a nastartujte své trávení do dalšího roku!

Tajemství vaření luštěnin

Hodně lidí se luštěninám v dnešní době zcela vyhýbá. Není to ale škoda?

Crumble s pekanovými ořechy

Využijte zásoby letního ovoce z mrazáku a připravte chutný crumble alias drobenkový koláč! 

Pojďme do sauny!

Jakmile se ochladí, zaplní se sauny. Přitom je to místo, které můžete navštívit v kteroukoli roční dobu. Rozdíly mezi zimním a letním saunováním v podstatě neexistují, snad jen, že v zimě jsou více obsazené. Jak vás v chladném počasí sauna zahřeje, tak vám v létě pomůže „přežít“ horké dny, neboť dokáže „vyladit“ termoregulaci těla, a tudíž se budete méně potit. Důvodů, proč navštívit saunu, je ale mnohem víc...