Ásany a sestavy v hathajóze

V rámci lekce hathajógy, ale i ostatních stylů jógy se vyskytují různé sestavy ásan a polohové skupiny, které působí specifickým způsobem nejenom na fyzické tělo, ale i na psychiku. Zde je základní přehled, který pomůže v orientaci zejména jógovým začátečníkům.

Hathajóga vás naplní spokojeností!

Pamatujte si, že neexistuje žádný kouzelný lektvar, který může prodloužit život, ale pouze vaše péče o sebe sama je rozhodující na cestě ke spokojenosti, na které vás může provázet třeba jóga....

Jógové vyvažování protikladů

Milujeme-li ze srdce, rozlišování mizí a stává se přirozeností vnitřního hlasu, který vždy ví, kudy jít a co dělat. Učíme se poslouchat a respektovat každým nádechem a výdechem, a to nejenom na podložkách.

Hathajóga od A do Z

Miluji volnost, mám rád možnosti, barvy duhy a šíři jógy. V tomto duchu jsem natočil i program hathajóga, ze kterého mám radost. „S odkazem na tradici jógy“ často slýchané přesvědčující argumenty, které říkají jedinci: „Dělej to takhle“, jsou pro mě upozorněním na manipulaci.

Hathajóga, aneb Zažijte sebe sama

Alena Vejříková je instruktorka hathajógy a současně i nová tvář vaší on-line jógové televize joga virtual. Na podněty vašich přání připravila 3 díly hathajógy, se kterými si již brzy budete moci zacvičit. 

Jóga a očista

Jóga ve svém základu není o cvičení. Jóga je o zastavení změn v mysli a principem je očista.

Hathajóga - 3. díl o druzích jógy

Hatha jóga je styl jógy, který je součástí, tvz. 4. základní duchovní cesty jógy – Radžajóga.