Majurásana (pozice páva)

Vznešená pozice páva posiluje celé tělo, aktivuje nervový i kardiovaskulární systém a posiluje rovnováhu těla.

Titali ásana (pozice motýlka)

Tato pozice otevírá pánev, uvolňuje kyčelní klouby, při ohnutí zad a směřování hlavy k chodidlům protahuje záda, odstraňuje celkovou únavu a přináší pocity štěstí. 

Letošní léto splyňme s horou

Hory stojí pevně, mají pevný základ a pnou se hrdě do výšky. Vzpřímený postoj je v pohybovém projevu člověka přirozená poloha a jejím základem je správná opora chodidel....

Poloha bohyně – utkata konásana

Silná stojná ásana, v níž se spodní část těla nachází v širokém dřepu a paže jsou zvedány do výše ramen. Je spojována s hindskou bohyní Lakšmí, která symbolizuje bohatství, prosperitu a plodnost. Říká se, že praktikování polohy v člověku tyto vlastnosti kultivuje.

Záklonové pozice

Záklonové pozice mají velkou řadu pozitivních účinků. Působí povzbudivě, protahují často zkrácené prsní svaly a ohybače trupu, zlepšují dechové funkce a činnost srdce, stimulují trávení a v některých případech mohou pomoci i při výhřezech meziobratlových disků. A dalo by se pokračovat. To však platí jen v případě, že jsou prováděny správně.

Hanumanásana – pozice opice

Hanuman byl opičí král, náčelník. Hanumat znamená v sanskrtu mít obrovské čelisti. Hanumanásana je poloha opičího krále. Hanumana.

Supta virásana - pozice ležící hrdiny

Jedna z meditačních poloh, která prohlubuje koncentraci na dech. Pojmenování vychází ze sanskrtského výrazu víra, což znamená statečný muž, hrdina, náčelník.

Vírabhadrásana III - stvořený bohem Šivou

Vírabhadra byl hrdina, válečník stvořený bohem Šivou z jeho vlasů, které si vytrhnul, když jeho žena opustila své pozemské tělo. To udělala na protest proti svému otci, který ji veřejně ponižoval za sňatek s Šivou. Šivův bojovník Vírabhadra tak pomstil její smrt ve jménu lásky a srdce.

Halásana (pozice pluhu)

Pluh rozorá a provětrá, pročistí a dá impuls. A nic, co bylo zaseto, není ztraceno. Je nutné se vracet, a odžít. Pluh je určený ke zrodu, obnově nebo očistě – pochopení.

Zpevněte trup, protáhněte páteř – pozice kočky a její benefity

Pozice kočky představuje jednu ze základních jógových ásan, která má moc komplexně posílit a zároveň protáhnout naše tělo. Stačí pár minut denně a vnímatelné i očividné výsledky se velmi brzy dostaví.