Restorativní jóga

"Restore" znamená obnovit, vzkřísit, rekonstruovat anebo regenerovat… sebe sama. Dovolit si uvolnění a zastavení je možnost, kterou každý máme, pokud si uvědomujeme, že relaxace je součástí obnovování mentální i fyzické energie.

Jóga je cíl a cíl je cesta

Každý začátek je jiný...existuje nespočet pramínků příběhů, které se sbíhají pomalu ale jistě k podobnému cíli...

Nestavte se na hlavu z toho, že se nepostavíte na hlavu

Proč cvičíme jógu? Kam tím směřujeme? Co od ní očekáváme? Co očekáváme od sebe? To jsou otázky, na které bychom si měli odpovědět, nikoliv je přelétnout očima a pokračovat ve čtení dále.

To je nuda, stále stejné pozice...to není nic jiného?

Zažili jste na lekci jógy, že se opakuje stále stejná sekvence pozic, nebo že se pozice moc nemění? Máte pocit, že potřebujete stále nové a nové pozice, aby vás jóga bavila? 

Na co to mám myslet?

Na začátku lekce jógy nás vede instruktorka k nějakému "myšlení na něco". Proč si mám něco představovat? Co je to? 

Jak vypadá lekce jógy?

Chcete se vydat na svou první lekci jógy a přemýšlíte, jak vypadá lekce? Co se bude dít a co budete cvičit? Pokud jste rádi připraveni, tady je malý, stručný popis.

Základní lekce jógy + veřejné natáčení!

Veřejné natáčení poslední 10. lekce jógy v rámci on-line kurzu jógy pro začátečníky proběhne 16.11. od 13.00. Kdo máte chuť si zdarma zacvičit s Václavem Krejčíkem v lekci, kterou budeme natáčet, přihlaste se právě nyní! 

Pomocník pro vaše pozice a jógu

Vyznat se ve slovech a pojmech vyslovovaných na lekcích jógy je občas náročné. Proto vám přinášíme aktualizovaný slovníček pojmů v sanskrtu, abyste byli schopni své lekce sledovat nejenom pohledem, ale i slovně. Složte si název své pozice....

Jóga a vedro

Vyšší teploty k létu neodmyslitelně patří, třicítky nás nijak nepřekvapí. Každý rok sledujeme i v našich zeměpisných šířkách výskyt několika dnů, ojediněle i opakovaně, kdy se rtuť teploměru blíží čtyřiceti stupňům. Jak se v takovém vedru vyrovnat s jógovou praxí?