Schopnost mysli - zasej semínko a otevři se k růstu

Ve chvílích naprostého uvolnění a klidu mysli dochází k otevírání hloubky vědomí. Mysl má schopnost přijímat a připravovat cestu...... 

Proč vedle mě tak funí?

Stalo se vám na lekci jógy, že vedle vás někdo "funěl" a vy jste nevěděli, co se děje? Dech udždžají může být jednou z technik, která když se přehání a neprovádí správně, může vzbuzovat nepříjemné pocity u ostatních cvičících. 

Mám zavírat oči, nebo ne?

Jak praktikovat jógu? Nechávat oči otevřené, nebo je zavírat? Co říkají různé pohledy a jak to máte vy? 

Co to říkají a zpívají na začátku lekce?

Na lekci jógy se setkáte s mnohostí symbolů, návodů, instrukcí. Už jste na začátku lekce měli zpívat něco, čemu jste nerozuměli?  

Záskok za instruktora jógy

Už se vám stalo, že na lekci, kterou jste si vybrali v rozvrhu jógového centra přišel místo vašeho oblíbeného instruktora, záskok? 

Jak čelit faktu, že jste jediný muž na jógové lekci?

Muži na lekci jógy – někdy zcela normální záležitost, někdy zcela ojedinělá. Jak přijmout to, že jste v menšině? Dnes zcela přinášíme článek vlastně hlavně pro muže... 

Co to říká můj instruktor – aktivujte pánevní dno?

Byli jste na hodině jógy a měli jste aktivovat pánevní dno, nebo zapojit múlla bandhu? Byli jste naprosto zmateni, co vše máte stahovat...?

Nechte myšlenky za dveřmi

Také jste slyšeli podobnou větu na začátku lekce jógy? A nepopudila vás více, než bylo zapotřebí? Neřekli jste si: „…Hm, tobě se to říká, ale jak to mám udělat?”

 

Proč neumím dokonalé pozice?

Je několik miliard lidí. Jak můžeme nalézt stejnou informaci pro všechny? 

Vědomí uprostřed chaosu

Účelem našeho cvičení není navždy a bez přerušení se soustředit na dech, ani dosáhnout dokonale klidné mysli. Pomocí jógy, pránájámy a meditace můžeme vyvíjet naši všímavost tak, abychom si ji zachovali nepřetržitě. Teprve potom můžeme být konečně svobodní....