úterý 3. 12. 2024
Pamatujete na to, když jste ještě byli děti, jaké kouzlo mělo vánoční ráno? Zkuste teď zažít něco podobného. Tím, že své ráno začnete jógou, a kouzlo Vánoc se opět navrátí.
První vydání lifestylového časopisu Jóga Dnes v roce 2022 s tématem Co vyzařujete, to přitahujete. Jaké další texty nalezneme v tomto vydání?
Přejeme vám především hodně zdraví, lásky, klidu a pohody během vánočních svátků. Přejeme vám, ať zažijete spoustu krásných chvil strávených s vašimi blízkými, a budeme se na vás opět těšit v novém roce...
Advent tradičně symbolizuje období klidu, rozjímání a regenerace. Podzimní sklizně skončily a nastal čas krátkých, chladných dnů a dlouhých nocí. Příroda odhodila vše staré a přebytečné a uchýlila se k odpočinku. I pro nás je tato doba ideální příležitostí nechat odejít vše nepotřebné, zkrotit svůj rytmus po rozverných, slunečných dnech a dopřát si více chvil sami pro sebe.
Posvátný příběh stvoření kosmu a prvního člověka tvořící pilíř všech tří západních náboženských tradic – judaismu, křesťanství a islámu, býval žitou praxí našich předků. Dnes je pouhým objektem zájmu a manipulace filozofů, teologů a dalších vědců, jež sami sebe považují za objektivní. Přesto právě příběh o Adamovi a Evě zásadním způsobem ovlivnil myšlení západního člověka.
Kouzelná adventní doba se nese v duchu očekávání pro mnohé nejkrásnějších svátků v roce. Ono čekání si často zkracujeme a zpříjemňujeme zapalováním svíček, které nacházíme i na tradiční adventní výzdobě – věnci. Proč nám vlastně zírání do plamene svíčky dělá tak dobře a jak vznikla tradice adventního věnce?
Pokud už vás nebaví rok co rok připravovat klasickou verzi bramborového salátu s majonézou, zkuste tento recept na lehký a chuťově výrazný salát, který na štědrovečerním stole ostudu rozhodně neudělá.
Za pár dní tu máme Vánoce. Zbývá nám doladit poslední detaily, nakoupit a zabalit… dárky. Sháníte je na poslední chvíli? Obáváte se, že zásilky nedorazí včas? Máme pro vás několik tipů, jak můžete elegantně darovat to „nejlepší“ – totiž jógu. Z pohodlí domova. Hned teď.
Mezi položky, které si minimálně jednou za rok vložíte do nákupního košíku, patří určitě majonéza. Štědrovečerní večeře by přece bez klasického bramborového salátu nebyla úplná. I tak ale můžete mít pocit, že přidáním majonézy do svého salátu škodíte svému zdraví nebo riskujete nějaké to kilo navíc. A není divu, majonéza je již mnoho let jakýmsi strašákem mezi potravinami a už nějakou dobu si lebedí ve škatulce „nezdravá potravina“. Je tohle označení oprávněné? A můžeme si ji dopřát, nebo bychom na ni v rámci zdravé výživy měli zapomenout?
Štědrý den a vánoční svátky se blíží a s nimi i příprava tradičních národních pokrmů – smaženého kapra nebo řízků, bramborového salátu a polévky. Zatímco na salátu či polévce nemůžete nic moc zkazit co do zdravotního hlediska (až na to, že vás chytne žlučník z přemíry majonézy v salátu), u smažení jde přece jen o citlivější přípravu. Pojďme se podívat na to, jaké tuky jsou vhodné pro smažení kapra či řízků a proč.