Nejlepší flow jóga k uvolnění těla po dlouhých hodinách práce

Pro většinu z nás je typické věnovat každý den hodiny a hodiny práci. Čas trávený u notebooků a stolních počítačů, mysl i tělo pod kontrolou, koncentrace a celková námaha mohou způsobit extrémní bolesti zad, ramen a krčních svalů. Kvůli špatnému držení těla mohou někteří lidé pociťovat napětí, brnění, bolesti hlavy, svalovou únavu a nakonec i zhoršenou výkonnost. S tím vším ale pomůže jóga.

Cuketovo-quinoový salát

Pokud hledáte recept na pokrm z cukety, který zasytí, dodá potřebné živiny, ale v létě nezatíží, pak zkuste tento skvělý salát obohacený o kvalitní zdroje bílkovin!

Voda: Co všechno nám dává?

Je nositelkou života, po dlouhá staletí je uznávána pro své léčebné vlastnosti. Symbolizuje pohyb i klid, dává harmonii i pocit sepětí a spojení s přirozeností a přírodou. Bez jídla vydržíme dlouhé týdny, bez vody ale jen několik málo dní. Proč má pro nás voda tak velký význam?

Relaxace – cesta ke spokojenému žití

Možná se vám zdá, že jste odpočatí, že máte dostatek energie, ale pokud jde o relaxaci, je potřeba ji tvořit vědomě. Se všemi aspekty, které k ní patří.

Práce s myslí = lepší kvalita spánku u dětí

Celý svět spěje k poznání, že abychom byli zdraví a žili v klidu, je potřeba pracovat hlavně se svou myslí. Proto se i instituce, jako je škola, stále častěji zabývají faktem, že zahrnout do svých osnov také „mindfulness“ není tak úplně od věci.

Moravskoslezské Beskydy – tajemné a krásné

Magické, záhadné, plné mýtů a pověstí, zahalené do závojů tajemna. Co je pravda a co mýtus? To už se dneska můžeme pouze domnívat. Příběhy a pověstmi plnými čarodějů, draků, čertů, duchů, bohyň, ale také ukrytých pokladů a tajných chodeb se to v Beskydech jen hemží. A stejně tak i dechberoucími výhledy a nádhernou přírodou.

Méně známé ásany, které stojí za to zařadit do své praxe

Jóga není nuda a nabízí nepřeberné množství ásan, z nichž ne všechny jsou známé jako pes hledící k zemi. O to větší výzva je vyzkoušet je. S humorem a dobrodružstvím, které jsou jim vlastní!

Síla rostlin v domácích sirupech – vyrobte si je i vy, je to snadné!

Pokud byste si rádi občas zpestřili pitný režim a samotná voda s citronem už vás moc nebaví, zkuste si vyrobit lahodné domácí sirupy! A jestli od toho čekáte, že výroba bude náročná a zdlouhavá, naše tipy vás rychle vyvedou z omylu. Sirup zvládne připravit doma úplně každý. A věřte, že jakmile to jednou zkusíte, už nikdy nebudete chtít kupovaný!

5 + 1 ZASTAVENÍ S (NE)POŘÁDKEM

Jak už to tak bývá, i míru nepořádku hodnotíme každý po svém...

Nová JÓGA DNES září/říjen 2021 vychází 1. září!

Podzimní vydání lifestylového časopisu JÓGA DNES vstoupí na trh ve středu 1. září a jeho tématem bude Lehkost bytí. Na co všechno se můžeme na stránkách časopisu těšit tentokrát?