Relaxace a meditace v bezpečí domova

Zklidněte svou mysl při relaxaci či meditaci a nalaďte se na vlnu pohody a klidu, na které proplujete podzimem i přicházející zimou. Získáte vyrovnanější mysl, sníží se pocity úzkosti či strachu a je vědecky dokázáno, že meditace snižuje riziko srdečních chorob. Nemusíte nikam chodit, zvládnete to i v pohodlí svého domova.

Horká čokoláda s chai masala

Během adventního období bychom se místo stresu a shonu měli trochu hýčkat. Co takhle si připravit lahodnou horkou čokoládu s vůní Indie? Požitek zaručen!

Do jaké skupiny patříš, k takové imunitě inklinuješ

Lidská imunita zcela jistě souvisí s vnitřním ohněm, tedy nábojem a živlem třetí čakry sídlící v oblasti pupku. Střeva a složení jejich mikroflóry přímo ovlivňují obranyschopnost celého organismu. V souvislosti s trávením někdy mluvíme o spalování, a tedy o tom, jakým způsobem je náš trávicí systém schopen využít potravu, kterou mu nabízíme. 

DIY: Adventní kalendář pro malé i velké vyrobíte doma raz dva!

S nabídkou adventních kalendářů se roztrhl pytel. V obchodech a na internetu najdete neuvěřitelně pestrou nabídku od klasických čokolád přes čajíčky, kosmetiku, ponožky, spodní prádlo až po různé druhy alkoholu nebo zdravé müsli balíčky, v podstatě vše, na co si vzpomenete. Největší radost vám ovšem udělají ty, které si vyrobíte sami.

Jóga a perioda: Praktikovat, či nikoliv?

Mnohé praktikující věří, že provádění obrácených poloh během menstruace je nezdravé a nebezpečné a že by se mu tedy měly vyhýbat. Na druhé straně existuje spousta učitelů, kteří tvrdí, že praxe během menstruace nečiní pražádný problém. Čemu tedy věřit a čím se řídit?

Adventní věnec a pozice věnce (malásana)

Poslední neděle v listopadu je letos zároveň první, kdy se na našem adventním věnci rozsvítí svíčka. Znamená to, že Vánoce se nezadržitelně blíží a my se už můžeme těšit na všechny ty přípravy, výzdobu, atmosféru, setkávání s přáteli, zkrátka na všechno, co s tímto obdobím souvisí. Jistě se najdou škarohlídi, kteří budou oponovat, že je to jen stres a spousta práce, ale já tvrdím: „Jaké si to uděláš, takové to máš.“ A proto soustřeďme se na to pěkné, co nás v nastávajícím předvánočním čase čeká.

Vánoční cukroví ve zdravém kabátku: Pečte chutně, ale zdravě

Advent se nebezpečně blíží a s ním i pečení tradičního cukroví. Zase nám ten rok tak rychle utekl, že? S cukrovím je potřeba začít dostatečně dopředu, tedy alespoň s některými druhy, aby se dobře uleželo. Proto pro vás máme první vánoční inspiraci už na konec listopadu.

Element éter – Akáša

Element éter je v pojetí jógy prostorem vyplňujícím ostatní elementy. Je lehký, vzdušný a souvisí se spiritualitou. Jedná se o pátý element a všudypřítomnou substanci.

Brokolicový salát s kuskusem a lískovými ořechy

Milujete saláty a nechcete se jich vzdát ani v podzimním období? Nemusíte, máme pro vás skvělý recept na teplý salát, který vás zasytí a dodá všechny potřebné živiny! A hotový je raz dva!

Červená řepa –⁠ pomocník na cestě za zdravím a vitalitou

Červená řepa patří bezesporu mezi nejzdravější druh zeleniny, ale bohužel ji řada z nás neocení. Důvodem je zřejmě špatná vzpomínka na školní jídelny, kde nám řepu nutili v leckdy nepopulární úpravě. Mnoho lidí tak zanevřelo na tuto zeleninu jednou provždy. Zkuste této superpotravině dát ještě šanci, rozhodně si ji zaslouží! Její pořízení je cenově příznivé, rovněž je řepa nenáročná na pěstování, dá se upravit na mnoho způsobů, a navíc je to doslova terno pro vaše zdraví. Tato kořenová zelenina by tak ve vaší kuchyni určitě neměla chybět.