Vánoční oslavy napříč světem

Vánoční svátky – někde jsou hlučné a prodchnuté světly ohňostrojů stejně jako Nový rok, jinde plné tradic, zvyků a řemeslných dekorací. Vánoce napříč světem se nesou ve jménu nejrůznějších obyčejů a barev a spadají do pestrých podmínek léta či zimy, podle toho, na jaké polokouli vás zastihl prosincový slunovrat.

Vánoční inspirace

Jako každý rok tápete, čím obdarujete své blízké o Vánocích? Letos to budete mít jednodušší díky naší vánoční inspiraci. Připravili jsme pro vás tipy na dárky, kterými můžete darovat chvilku relaxace, klidnější spánek nebo třeba tašku se spoustou vychytávek pro usnadnění každého běžného dne. Vášnivým čtenářům pak můžete předplatit časopis Jóga Dnes nebo pod stromeček zabalit knihu o hledání harmonie. Stále tápete? Nevadí, můžete vsadit na jistotu a věnovat poukaz na nákup podle vlastního výběru.

Strom – vrkšásana

Strom – symbol dlouhého života, pevně zakořeněný, srostlý se zemí, jehož kmen vyrůstá vzhůru a s léty sílí, koruna míří vstříc slunci, větve se rozpínají do stran, ve větru ohebné, jako by nám zdálky mávaly. Mnozí z těchto velikánů se dožívají stovky let, pozorují měnící se svět kolem sebe, zatímco oni zde zůstávají spojeni se svou půdou, se svou zemí.

Užijte si advent bez následných výčitek aneb užitečné rady pro vánoční jídelníček

Vánoce jsou symbolem hojnosti. Hojnost pro nás zase znamená ve většině případech hodně jídla. A tak rok co rok přes svátky přibíráme, abychom se zase od ledna snažili přebytečných kilogramů zbavit. A jak to tak u všech „nemocí“ bývá, nejdůležitější je PREVENCE.

Domácí prosincové rituály

Poslední dny roku jsou pro mě kouzelné a není jiný měsíc, který by měl tolik rituálů a tradic. Např. na Štědrý den byste neměli zametat a vynášet odpadky a smetí. Říká se, že se tím vynáší z domu štěstí.

OMX Kolagenový nápoj s unikátní tradiční japonskou recepturou

OMX japonský kolagenový nápoj obsahuje všechny tři základní typy kolagenu (kolagen typu I, II a III) ve formě kolagenových peptidů (hydrolyzovaný kolagen).

Santoša – štěstí, které vychází ze spokojenosti

Již moudrý Pataňdžali nás vyzývá k tomu, abychom rozvíjeli spokojenost jako důležitý princip na cestě jógy. V sútře 2.42 píše: „Hluboká spokojenost nám dává neomezené štěstí.“ Co ale tato druhá zásada nijamy znamená pro naši praxi a každodenní život?

Alkohol –⁠ Pít, či nepít?

Je známo, že Češi holdují alkoholu. Že za to zkrátka umíme vzít a nebojíme se přitlačit. Zejména při slavnostních příležitostech, mezi něž advent a Vánoce bezesporu patří. I když ho ale náš národ miluje, pravdou je, že jeho příjem mu příliš nesvědčí. V čem může být alkohol nebezpečný?

Druhá sezóna podcastu Jóga Dnes ON AIR je v éteru!

První série podcastu redakce JÓGA DNES je úspěšně za námi! Moc děkujeme, že nás posloucháte. Co jsme si pro vás připravili v rámci 2. sezóny podcastu Jóga Dnes ON AIR?

Jóga v adventním duchu

Adventní období je obdobím, které voní atmosférou, pečením cukroví a teplými nápoji. Abychom zůstali ve svém středu a stále si vychutnávali toto krásné období, nezapomínáme na pohyb a svou praxi.