Odpuštění aneb skvělá cesta, jak začít nový rok!

Protože je Nový rok jakýmsi mezníkem nového začátku, je dobré pokořit své zášti a stížnosti, nechat je být a naučit se praxi odpuštění. Mnoho lidí bere odpuštění jako slabost, ale je k tomu zapotřebí hodně odvahy a vnitřní síly, a když se mu naučíme, bude náš život o poznání šťastnější.

Alkoholické nápoje, metla lidstva

Silvestr a příprava novoročních oslav je v plném proudu. Mimo cukroví, řízků, kapra, bramborového salátu, které se pojí k Vánocům, a různých dalších pochutin patří ke svátečnímu období i zvýšená konzumace alkoholu.

Jama a nijama v jógové praxi

Často se setkávám se studenty, kteří v minulosti dělali jógu a nyní by se k ní rádi vrátili, ale mají pochyby o svých schopnostech. Takovým lidem bych ráda řekla, že se není čeho bát.

Křupavé tofu tyčinky

Silvestrovské oslavy se neobejdou bez křupavých dobrot. Zkuste letos připravit hostům tyčinky z tofu, které se výborně hodí k posezení na konci roku.

Jógové začátky aneb jak začít

Začátky jsou krásné, nesou v sobě energii očekávání, vzrušení, těšení se z něčeho nového, ale občas přinášejí i nejistotu a strach, zda to všechno zvládneme.

8 ásan, které vám navrátí kouzlo vánočního rána i mezi svátky

Pamatujete na to, když jste ještě byli děti, jaké kouzlo mělo vánoční ráno? Zkuste teď zažít něco podobného. Tím, že své ráno začnete jógou, a kouzlo Vánoc se opět navrátí.

 

Nová JÓGA DNES leden/únor 2022 vychází 4. ledna!

První vydání lifestylového časopisu Jóga Dnes v roce 2022 s tématem Co vyzařujete, to přitahujete. Jaké další texty nalezneme v tomto vydání?

Vánoční přání od redakce JÓGA DNES

Přejeme vám především hodně zdraví, lásky, klidu a pohody během vánočních svátků. Přejeme vám, ať zažijete spoustu krásných chvil strávených s vašimi blízkými, a budeme se na vás opět těšit v novém roce...

Ryba – nejen symbol Vánoc

Ryba – její význam v křesťanství, ve zvěrokruhu a samozřejmě i jako ásany v józe... Zaujměte pozici ryby a navoďte si příjemnou a poklidnou atmosféru vánočního období...

Jak prožít vánoční svátky v souladu s přírodními cykly

Advent tradičně symbolizuje období klidu, rozjímání a regenerace. Podzimní sklizně skončily a nastal čas krátkých, chladných dnů a dlouhých nocí. Příroda odhodila vše staré a přebytečné a uchýlila se k odpočinku. I pro nás je tato doba ideální příležitostí nechat odejít vše nepotřebné, zkrotit svůj rytmus po rozverných, slunečných dnech a dopřát si více chvil sami pro sebe.