Úplněk ve znamení Raka: optimismus, kořeny a hledání odvahy

A máme tu první úplněk letošního roku, který nastává přesně 18. ledna 2022 v 00:48 hodin a je ve znamení Raka. Také se můžeme setkat s označením vlčí úplněk. Proč tomu tak je, co nám lednový čas úplňku přinese a jak s ním můžeme pracovat?

Gomukhásana (pozice krávy)

Ramakrišna, indický mystik a svatý muž, srovnává krávu s aspiranty jógy. Některé aspiranty musíte, obrazně, za ocas dotáhnout do chrámu jako krávu, zatímco ostatní si tam cestu najdou sami.

Požehnání domu

Požehnání domu je stará tradice. Modlitba pro prostor na přivolání pozitivní energie. Váš domov je vaše druhé tělo. Vše, co děláte pro vaši domácnost, tak dáváte sobě.

O čakrách

Víme, že na naše fyzické tělo působí komplexní systém energií, bez kterého bychom nemohli fungovat. Tyto energie se prolínají i do našeho běžného života, třeba tím, jak na sebe lidé působí...

Teplý zelný salát s fenyklem

Různé druhy salátů jsou skvělé i během zimního období. A takový teplý zelný salát je přímo vitamínovou bombou! Udělejte něco pro své zdraví a nastartujte své trávení do dalšího roku!

Tajemství vaření luštěnin

Hodně lidí se luštěninám v dnešní době zcela vyhýbá. Není to ale škoda?

Naše intimita aneb láska k nám samotným

Aktuální situace kolem koronaviru posunula naše hranice v různých oblastech. Změnili jsme postoj k přírodě, k nakupování, ale to, co vyzařujeme, nejvíce ovlivňuje postoj k nám samotným. To, jak o sobě mluvíme a smýšlíme, je prvopočátek i našich vztahů k ostatním kolem nás. Možná jste kolem sebe ale také zaznamenali, že s nástupem koronaviru začala opadávat tabu ohledně sexu, intimity a s tím spojených pomůcek. Sex se stal součástí sebepéče a dopřát si potěšení v podobě rozkoše se pomalu stává jakýmsi rituálem bez studu a stigmat. Do sexu se prostě dostal styl. Jak si takové potěšení s láskou dopřát?

Stoj na rukou (adhó mukha vrksásana)

Poloha stoje na rukou představuje obrácenou polohu stromu. I proto překlad sanskrtského pojmenování adhó mukha vrksásana zní poloha stromu s obličejem dolů. Můžeme si rovněž povšimnout, že sanskrtský výraz pro polohu stromu – vrksásana – se v samotném názvu polohy stoje na rukou objevuje.

Růžové vidění vs. přirozenost

Někdy bych si přál mít nasazené růžové brýle! Byl bych pro ně ten „nej“ influencer-nositel a díky nim bych žil svůj život s iluzí. Tím bych ale popíral přirozený princip vesmíru a života na zemi – ZMĚNU. Změnu, která je základem všeho a rozhodně neodpovídá kvalitě „nasazených“ brýlí.

Umění relaxace aneb jóga v každodenním životě

Stres, shon a spěch se dají poměrně pěkně zvládnout, když víte, jak na ně. Tím, kdo nikdy neodmítne podat pomocnou ruku, je jóga. A nepotřebujete k tomu ani podložku. Stačí si najít chvilku času pro sebe.