Podpora očisty bylinkami + očistné recepty

Součástí očistných programů jsou bylinné přírodní preparáty, které celý proces očisty urychlují a zkvalitňují. Bylinné přírodní preparáty podporují odolnost organismu, stejně jako určité druhy koření a bylin stimulují metabolismus, cévy a proudění lymfy.

Vipassaná – nádherná duševně duchovní detoxikace

Každé jaro jsme zaplaveni informacemi o důležitosti detoxikace. Vybíráme nejúčinnější očistné kúry a trápíme naše tělo zaručenými dietami, očistou jater, výplachy a mnohým dalším. Většina z nich nějak zafunguje a my se cítíme lépe. Avšak, na jak dlouho?

Očista v ájurvédské klinice na vlastní kůži

O ájurvédské očistě jsem uvažoval již dlouho. V Česku existují ájurvédské procedury, ale věřím tomu, že účinější je někam odjet, být tam a v rámci všech terapií a doporučení být v klidu. Mít čas na sebe.

Jóga a já: Simona Josefová - Vitalita a štíhlá postava, to chce řád

I já po dlouhé zimě, kdy je více tmy a málo slunce, a také poslední dva roky v kombinaci se vším co se děje kolem nás, pociťuji určitou jarní únavu. Přidám pohyb, stačí procházky v přírodě, odlehčím stravu, do jídelníčku zařadím jarní bylinky a vitamíny a ...jdu dál!

Kurkuma (indický šafrán) pro očistu i vnitřní oheň

Zásluhou Arabů je kurkuma v Evropě známá již od starověku. Nejvíce je oblíbena v Anglii a často je kvůli obsahu žluto-oranžového barviva nazývána indický šafrán nebo žlutý zázvor...

Půst a jeho potenciál

Držení půstu, vědomého a dobrovolného vynechání či omezení stravy po různě dlouhou dobu, se stalo v posledních letech velmi moderní záležitostí, ačkoliv se lidé po celém světě postí z mnoha důvodů již přes několik tisíc let. Půst se ale stal tak trochu komerční záležitostí a začal být považován za něco zázračného. Je ale opravdu tak zdravotně prospěšný a vhodný pro každého?

Jak se připravit na očistu?

Rozhodli jste, že uděláte něco pro změnu, ale stále váháte? Chcete harmonizovat svoji váhu? Chcete zbavit své tělo starých usazenin a škodlivých toxinů? Seznamte se s vaším tělem a nejprve se připravte na jarní očistu...

Představujeme Vám lektory Jóga Dnes KONFERENCE Praha 22.10.2022

Lektoři jógy, kteří vás potěší jejich lekcemi jógové praxe...rezervujte si 7 lekcí a buďte s námi na jógové akci Jóga Dnes KONFERENCE. Podívejte se, kdo kdo s Vámi bude praktikovat jógu. 

Pozdně jarní očista + plán

Pokud jste unavení, neukotvení, podráždění, uchvacují vás touhy a chutě, bolí vás často hlava, nebo máte málo energie, je nejvyšší čas na očistu. Také však, když se cítíte dobře, protože právě v tuto chvíli nabízí příroda to “znovuzrození” naplno. Jarní čas je přítelem očisty a tak není jediný důvod váhat. 

 

Potřebujeme se čistit?

Také jste podlehli myšlence, že vás detoxikační kúra spasí, zbaví všech těžkostí a způsobí „znovuzrození“ ? Lepší je očekávání nemít...

Sledujte náše celotýdenní tématický plán zaměřený na očistu z různých úhlů pohledu.