Prasarita padottanásana (předklon v širokém stoji rozkročném)

Prasarita padottanásana neboli předklon v širokém stoji rozkročném je pozice, při které dochází nejenom k protažení svalů, ale i ke stimulaci mozkové činnosti, aktivaci pánve a kyčelních kloubů i ztišení. 

Co udělá pravidelná „každodenní“ praxe jógy za 2 týdny?

Co se stane, když se budete věnovat po dobu dvou týdnů pravidelné praxi domácí jógy? Možná ani nevíte, že můžete udělat víc, než by vás kdy mohlo napadnout…

 

Tak jak cvičit ásany, jak používat střed těla a dýchat?

Naučte se vhodně zapojovat své tělo do jógových ásan, cvičit "optimálně" sekvence i pozice a netrapte se zbytečně "jemnostmi slovních návodů", které často nejdou ani realizovat. Naučte se logicky a prakticky své tělo používat v pohybu. 

Jógové studio v Králově Dvoře - SpiritCentrum

SPIRITCENTRUM najdete na trase Praha – Plzeň, nedaleko Karlštejna, na pomezí měst Beroun, Králův Dvůr. S nadsázkou by se dalo říci, že je symbolicky umístěno „na křižovatce cest“.

Soutěž o 3 ks knihy ONKO JÓGA z vydavatelství Grada

Zajímá vás problematika cvičení jógy s onkologickými pacienty? Pokud ano, soutěžte s námi o 3 knihy onko jóga z ALFERIA do pátečního večera. 

Pevná půda nejen pod nohama - onko jóga

"Prodělala jsem rakovinu prsou a ještě nemám v pořádku rameno…“ „Léčím se s rakovinou žaludku, mohu zkusit onko jógu"? Tak zní mnoho dotazů směřovaných do jógových studií ve chvíli, kdy se vypíší lekce onko jógy. 

Cizrnový falafel s medvědím česnekem

Tento pokrm je již dlouhou dobu oblíbený a známý také u nás. Jde o oblíbenou pochoutku zejména mezi vegetariány, ale chutnat bude jistě všem. Připravte si tuhle jarní svěží verzi! Falafel skvěle zasytí a zachutná i zarytým odpůrcům luštěnin.

Okurka – dáma, co osvěží

Okurky patří k velmi oblíbené zelenině, kterou si často pěstujeme na našich zahrádkách. Vyžadují dostatečný přísun vláhy, a pokud ji dostanou, bohatě nám ji vrátí zpět i s úroky v podobě vitamínů a minerálních látek.

Jak se vyznat v cestovních podložkách?

Už se těšíte na léto a s ním spojené cestování? Pokud si ho neumíte představit bez své pravidelné praxe jógy, vyberte si cestovní podložku, která jako správná parťačka bude všude s vámi.

Jógová praxe jako sebereflexe

Všichni hledáme štěstí a spokojenost. Bohužel často tam, kde je nikdy nenajdeme. V materiálních statcích. Začít ale musíme někde úplně jinde. U sebe.