Třešňové smoothie

Smoothies patří mezi oblíbené dobroty hlavně během jara a léta. Právě vrcholí sezona třešní, které jsou nadupané vitamíny a minerály. Připravte si je letos kromě bublaniny také jako smoothie! Je netradiční, čistě rostlinné a dodá vám všechno, co potřebujete.

Mezinárodní den jógy Praha - pohledem Yoga Movement - Karlův most

Jak oslavit Mezinárodní den jógy a slunovrat zároveň? Proč ne na Karlově mostě; rozhovor s Adélou Porubskou, majitelkou jógového studia Yoga Movement na Smíchově.

Reportáž z Mezinárodního dne jógy Praha - Energy Studio

Teplý červnový podvečer, nádherné prostory zahrady ve Šternberském paláci v obklopení dalších historických památek pražského hradu. Dovedete si představit krásnější a příhodnější místo na oslavu Mezinárodního dne jógy a letního slunovratu?

Jóga jako přirozenost, v níž staženost nemá místo

Staženost do jógy nepatří. Zpevněný neznamená stažený. Když máte stažené břicho, nemůžete do něho dýchat. Stažené břicho vás nepustí do rotace ani do záklonu. Je třeba hledat přirozenost a rovnováhu. Sledovat, jak dech plyne a netlačit jej.

Ztišit mysl jógou na terase Schwarzenberského paláce

JIž v neděli 26.6. v 9.30 hodin si můžete přijít zacvičit jin&jang jógu s Václavem Krejčíkem na terasu Schwarzenberského paláce. V následujících termínech můžete začít mnoho známých a inspirativních lektorů jógy s okouzlujícím výhledem na Prahu a také se zúčastnit výstavy ZENGA - japonské zenové obrazy. 

Jógové studio v Třinci - Balans Studio

Komunitní jógové Balans Studio se nachází v krásném prostředí moravskoslezských Beskyd, kde se mísí tradiční se současným, klid a pohoda okolní přírody se svérázností města Třince. Je to místo setkávání i odpočinku, kde nás všechny spojuje láska k józe a dobré společnosti.

Reportáž z Bikram Yoga Prague na Letné – Den Jógy 21.6.2022

Bylo krásné, slunečné a velmi příjemné odpoledne letního slunovratu, svatojánské noci a Mezinárodního dne jógy v jednom… den jako stvořený pro to, co máme rádi… pro jógu a pro přátele. Až se mě chtělo zpívat… “Jen pro ten dnešní den, stojí za to žít!”  A jak jinak oslavit Den jógy, že?

Pomazánka z červených fazolí

Během léta často saháme po lehčích pokrmech, a hlavně chceme, aby byly rychle hotové. S tím můžou pomoci třeba pomazánky. Zkuste tuhle pikantní luštěninovou. Potěší k večeři, na svačinu nebo i jako chuťovka během posezení s přáteli.

Skrytá síla fermentace

Fermentované potraviny se staly hitem posledních let. Je to skvělý způsob, jak jednak prospět svému zdraví a navíc si i skvěle pochutnat. Mimo oblíbené „kvašáky“ se velké oblibě těší i méně známé pokrmy, jako je tempeh, pickles a nebokombucha. Že jste o nich neslyšeli? Seznamte se a rovnou si připravte jeden lahodný kvašený nápoj doma!

Jóga a já: Tereza Bonnet Šenková

O mně ví všichni všechno. Někdy i to, co by raději ani nevěděli. Navíc o intimitu jsem se dělila ve svém “minulém životě” na scéně Moulin Rouge každý večer. No a teď díky tomuto rozhovoru bude známo, i co si myslím o józe.