RÁDŽAJÓGA – osm stupňů jógy podle Pataňdžaliho

Jedna z cest, kterou adept jógy může volit, je rádžajóga neboli královská stezka. Jejím hlavním smyslem je práce na sobě, protože ze zdravého středu, kterým jsme každý sám o sobě, vychází vše ostatní.

Jak si vybrat tu správnou podložku na jógu

Hledáte jógamatku pro vaši denní praxi jógy, ale nevíte, kterou vybrat? Máme pro vás rady, podle čeho podložky na jógu (také často karimatku) vybírat. Shrnutí těch nejdůležitějších informací o jógamatkách a materiálech vám pomůže si ujasnit, jakou jógamatku vlastně potřebujete.

Džapa mála, zdroj vašeho klidu

Džapa mála je tradiční modlitební růženec ze 108 korálků, který se používá k odpočítávání během meditace v hinduistickém a buddhistickém náboženství. Duchovní číslo 108 je magické a zázračné číslo v hinduistické tradici. Někteří věří, že je to 108 stupňů na cestě lidské duše... 

Jóga Dnes červenec/ srpen 2022 vychází 28.6.2022

Letní vydání JÓGA DNES je tady. Jógové cvičení pro začátečníky, posun jógové praxe pro již praktikující, jógová inspirace, dušební zdraví, tipy pro život s jógou, posutpy pro uvolnění těla i hlavy, postupy krok za krokem pro domácí cvičení (i bez lektora jógy), zdravé vaření, cestování, zábava a mnohem více v novém vydání Jóga Dnes. 

Jóga a já: Veronika Carmanová

Jógu jsem pravidelně začala praktikovat po narození mé dcery. Byla jsem mlaďounká maminka a jóga mi pomáhala cítit se lépe. Především psychicky.

Komu se nelení, tomu se zelení

Dospíval jsem v osmdesátých letech minulého století, kdy kouřit cigarety bylo trendy, frčelo plastové nádobí, holky se pyšnily přepálenou trvalou a vrcholem všeho snažení byl wartburg z Tuzexu, jehož pachovou stopu jste mohli cítit ještě dlouho poté, co zmizel za horizontem.

Jógové studio v Praze - Karma Yoga

Karma jóga není jen název našeho studia a školy jógy, ale je to především jedna z tradičních linií jógy a také životní postoj.

Proč obejmout strom

Již naši předkové věřili, že kmenem stromu proudí obrovské množství vesmírné energie, a že jejím prostřednictvím je strom obdařen ozdravnou silou. Vnímali ho jako pojítko mezi pozemským a nebeským světem. Dotýkat se stromu znamená vstřebávat do sebe jeho nekonečnou energii a získávat tak jeho moc.

Zeleninový kuskus se sušenými rajčaty

Během léta je jednoznačně populární rychlé, jednoduché a nenáročné vaření. A přesně takový je recept, který jsme pro vás tentokrát připravili. Snadné jídlo plné barev, vitamínů a skvělé chuti!

Úplněk ve znamení Kozoroha, cílevědomosti a práce

Během úplňku v kozorohu je dobré si stanovat řád, naplánovat kalendáře, To Do listy, akce, rozvrhy, pracovní i soukromé aktivity. Rozvrhnout si čas klidu, práce a aktivního žití po práci.

Úplněk nastává: 13. července 2022 v 20:37 hodin.