Neděle - čas pro jógu v parku

JÓGA V PARKU, neděle 4.9.2022, 10:00 -19:00 hodin, Havlíčkovy sady / Park Grébovka - Pavilon. Těšíme se na vás na sousedském jógování na pražských Vinohradech.

Proč začít s jógou?

Tolik lidí kolem vás cvičí jógu a vy si pořád říkáte, co na té józe všichni mají? Už pomalu přemýšlíte, že ji také půjdete vyzkoušet na vlastní kůži?

Jak se naučit si na jógu udělat čas

Domácí praxe je mnohem náročnější než návštěva lekcí ve studiu. Když na vás nikdo nedohlíží, je lehké sklouznout k zanedbávání se a s takovým přístupem se jógová praxe buduje a prohlubuje jen velmi těžko. Jak nechat jógu, aby se stala součástí vašeho života?

Foťte, popište a zašlete… podzimní sestavu do listopadového vydání JD

V listopadovém vydání JD budeme opět pokračovat v sestavách Vás, našich čtenářů. Pokud máte nějaké téma, které chcete zpracovat - foťte, pište a pošlete. 

Lehkost vybalancovaného těla i mysli

Každodenně řešíme nejrůznější situace, které nás více či méně zatěžují – fyzicky i vnitřně. Jak úlevné je potom uvolnit se, vše vypustit a jednoduše být. Právě takové stavy zažíváme při józe, zejména pak při balančních polohách, kde najdeme tzv. nultý, neutrální bod a ze zaujaté pozice se stane vědomá poloha – ásana v pravém smyslu slova.

Jak být dobrým učitelem? Buďte sami sebou!

Určitě jste tuto frázi milionkrát slyšeli, ale co to vlastně znamená, a jak ji správně uchopit?

Léčivá síla jógy a přírody. Jak jsou propojeny?

V poslední době vychází stále více výsledků vědeckých výzkumů potvrzujících, co mnozí vědí z vlastní zkušenosti – že pobyt v přírodě léčí. Zároveň přibývá studií zaměřených na přínosy a účinky jógy. Ukazuje se, že vůbec nejprospěšnější je spojení těchto dvou oblažujících skutečností – tedy přírody a jógy. Proč přenést svou praxi do přírody?

Cuketové vafle

Cuket je všude stále dost a vy přemýšlíte, co jednoduchého z nich ještě připravit? Pokud už jste zkusili sladký koláč nebo klasické placičky, máme pro vás další nápad. Co takhle skvělé a rychlé vafle naslano? Večeři budete mít raz dva hotovou a pochutnají si i bezlepkáři.

Jóga Dnes září/ říjen 2022 vychází 1.9.

S podzimem se emoce stávají více dominantnějšími. Krátící se dny proměňují postupně naši mysl směrem do obracení se více do sebe a občas chybějící slunce způsobí i nepohodu. Podzimní JÓGA DNES však září a nabije vás energií!

Harmonie věda je

Harmonie je stav duše, po kterém mnoho z nás touží. Vést klidný a spokojený život, mít pěkný dům, auto, rodinu, cestovat po celém světě, mít spoustu peněz. Tohle všechno nám ale z nebe nespadne.