Jóga a já - Markéta Faustová

Díky józe na sobě denně pracuji a cítím velikou vděčnost, že mi poskytuje tolik radosti, osvobození i léčení a tolik inspirace, díky které mohu alespoň trochu pomoci druhým.

Před a po - nač bychom neměli zapomínat

Občas se to prostě stane – vplutí do lekce nebo její zakončení neproběhne tak jak bychom chtěli. Někdy je to nekonečná výmluvnost kolegy před odchodem z práce, zlý pohled kyselé paní v tramvaji, které vadí vaše jóga matka přes rameno, jindy zapnutý telefon.

Triguna - tři guny

Zalije mě láska k tomu hluboko uvnitř mě. Toužím, aby se "to" ukázalo. Vím, že každá jednotlivá praxe mě k „tomu“ přibližuje, Bhagavadgíta.

Trénujte a pouze pozorujte dech

Plný jógový dech je zaměřený na aktivaci všech částí plic a doporučuje se trénovat pro hluboké povzbuzení receptorů v plicích. Naučte se s dechem pracovat a také ho zkuste jen pozorovat.

Bílkovinová mánie – proč jsou tak lákavé a jak se nenechat nachytat?

Bílkoviny patří mezi základní složky našeho těla. Díky nim naše tělo pracuje jako orchestr, díky nim vůbec stojíme a sportujeme a díky nim se například naše tělo dokáže bránit infekci. Jíst dostatečné množství bílkovin je pro naše tělo důležité. Proteinová mánie posledních let však nabrala na silných otáčkách. Proč jsou bílkoviny tak lákavé? Pojďme se na ně podívat.

 

Úskalí a výhody jógy venku: Jak si ji užít a na co nezapomínat

Příznivé teploty, vůně čerstvého vzduchu a vánek ve vlasechJóga venku může otevřít zcela nový prostor, který vás nadchne svou otevřeností a svobodou. I když může být těžší udržet v obklopení tolika zvuky, vůněmi a vjemy koncentraci, někteří nedají na venkovní praxi dopustit. Na co pamatovat, abyste si ji skutečně užili?

Staňte se součástí zářijového vydání JÓGA DNES!

Naši milí čtenáři! Staňte se součástí zářijového vydání JÓGA DNES - tvořte a inspirujte ostatní.
  • Líbí se vám kout světa, kde se právě nacházíte?
  • Máte svou oblíbenou jógovou sestavu?

Jóga a já: Tomáš Strnad

Jóga pro mě znamená mnohé a pokaždé, když vstoupím na podložku, znamená pro mě něco jiného. Proto bych řekl, že je pro mne životním stylem, ale zároveň duchovní cestou i cvičením.

Ať je vaše léto spokojené!

Dovolme si spokojenost – téma našeho prázdninového vydáníse v začínajícím létě přímo nabízí… Je to čas, který bychom měli maximálně využít k dobití energie pro nadcházející podzim, a k tomu jsou spokojené flow vibrace přímo zásadní ingrediencí.

Sex, duchovní život a celibát ( 2. část)

Vždy se jedná o sex. Možná ne na první pohled při zkoumání spirituálních skupin. Ale když se ponoříte do hloubky odkryjete boj o moc nad životní energií, jinými slovy nad sexuální energií.