Lektor jógy... Je to zaměstnání jako každé jiné?

Je to neustálá snaha, úsilí jako v každé jiné branži. A i když budou mnozí namítat, že jóga by neměla být ve svém základu o výdělku, bohužel se však nacházíme v době, kdy za předávání jógy kus chleba a nocleh, jako tomu bylo dříve, nedostaneme a nájem i onen chleba zkrátka zaplatit musíme...

Zeleninový salát s avokádem

Období salátů je v plném proudu, proto i my pro vás máme tenhle svěží a jednoduchý salát s avokádovým dresinkem. Můžete do něj využít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máte zrovna zralou ze zahrádky nebo z trhu.

Základní ájurvédská očista - panča karma

Ájurvéda - věda o životě nebo také věda o dlouhověkosti. Panča karma - podstatná část ájurvédy - očistné/ detoxikační techniky. 

Sthira a sukha ásany – Jak jednat, aby byla ásana pevná a zároveň pohodlná?

Jak si v ásaně najít pohodlí? Souvisí to s dechem a objevováním principů pohybů a užívání svalstva a těla, a také s nastavením mysli, jejím vyprázdněním a odpočinkem. V tom všem je tajemství pevnosti a uvolnění, které je základem jógy jako takové.

Jóga při výhřezu bederní meziobratlové ploténky

K výhřezu meziobratlové ploténky dochází buď při velkém prudkém úrazu bederní páteře, nebo častěji při dlouhodobém nevhodném přetěžování. Pro vyhřezlou ploténku je typická pálivá bolest v oblasti beder, která se šíří do dolní končetiny.

Múla bandha – kořenový uzávěr

Múla bandha má zásadní význam jak pro správné postavení pánve a celé páteře, tak pro kompletní dýchání. Podporuje také průtok energie v lidském těle směrem nahoru. Takzvaný kořenový uzávěr je tou nejznámější ze třech bandh, protože cvičení pánevního dna se praktikuje i mimo kontext jógy.

Cuketové muffiny

V době cuket by byl hřích si z nich nepřipravit alespoň jeden sladký recept! Muffiny se skvěle hodí na rodinnou oslavu, pro návštěvu nebo jen tak k ledové kávě. Navíc váš potěší vysokým obsahem vlákniny, nízkým obsahem cukru a svěží chutí s vůní skořice.

Srpnové tipy pro zdraví

Užijte si srpen naplno! Načerpejte energii, odpočívejte, dostaňte do sebe co nejvíce vitamínu D a posilujte imunitu - ať máte v zimě z čeho těžit!

Jógou k lepšímu spánku

Jóga není prospěšná jen pro zlepšení síly a zpevnění středu našeho těla, flexibility a odbourání stresu; může vám také pomoci lépe spát – zejména pokud trpíte nespavostí. Souvislost mezi jógou a lepším spánkem opravdu existuje.

Jak v létě neztratit svou praxi

Léto je typické změnou režimu, který nabírá volnějších obrátek, jež často odvádějí pozornost zevnitř ven. Pod dojmem nových vjemů a zážitků je snadné zanedbat sebe sama a zahálet s vlastní praxí, což se dříve či později může projevit hned v několika rovinách.