Pečená ovesná kaše

Ovesná kaše patří mezi klasické a také oblíbené snídaně. Zkuste si tentokrát připravit trochu netradiční verzi – upečte si ji! Hned po ránu krásně provoníte váš domov, a zatímco se kaše bude péct, vy máte čas na jiné činnosti. A nezapomeňte využít sezonní ovoce!

Základní desatero o pitném režimu

O vodě a celkově o pitném režimu si v různých informačních zdrojích můžeme přečíst opravdu hodně. Voda je esencí života a správný pitný režim je proto potřeba dodržovat z desítky důvodů. Dehydratace je život ohrožující stav a zatímco bez jídla vydržíme celkem dlouho, bez vody jen několik málo dní. Pojďme si o pitném režimu říct základní desatero PRAVDIVÝCH tvrzení, bez zabarvení a mýtů.

Veselá jóga - jóga pro děti

Cvičení jógy pomáhá dětem otevřít zcela nový pohled na pohyb, sport, na své prožitky. Jde totiž o nesoutěživý přístup. 

Praxe z podložky do života

Život je cesta. Jako jóga. Předkládá situace, které jsou příjemné, i takové, které nejsou. Jóga nabízí polohy, které jsou pohodlné a jiné, kde se pohodlí učíme hledat. Cesta jógy ukazuje cestu života. Dává nám možnost se na podložce naučit reagovat na to, co život přináší.

Mantra šánti, šánti, šánti

Slovo „mantra“ obsahuje kořen „man“ (mysl, myslet, myšlení) a „tra“ (nástroj). Přeložit slovo můžeme jako nástroj mysli, jindy jako „nástroj k ukotvení či zkáznění mysli“. V mnoha duchovních tradicích, opakování slova, zvuku nebo posvátného výrazu se používá jako kotva pozornosti.

Úplněk ve znamení Vodnáře - lidskost, intuice a svoboda

Ještě chvíli si pojďme užívat horkých nocí a dlouhých večerů, tepla, sluníčka, hřejivého vánku, cest a nových plánů. Srpen je takovým posledním aktivním obdobím před tím, než se začneme uklidňovat a nořit do sebe samých. Budeme mít neskutečnou touhu se posunout, rozlétnout, cestovat a měnit úhel pohledu. Nebraňte se tomu a se zodpovědností přijímejte všechny změny, cesty a plány, které k vám přicházejí.

Lektor jógy... Je to zaměstnání jako každé jiné?

Je to neustálá snaha, úsilí jako v každé jiné branži. A i když budou mnozí namítat, že jóga by neměla být ve svém základu o výdělku, bohužel se však nacházíme v době, kdy za předávání jógy kus chleba a nocleh, jako tomu bylo dříve, nedostaneme a nájem i onen chleba zkrátka zaplatit musíme...

Zeleninový salát s avokádem

Období salátů je v plném proudu, proto i my pro vás máme tenhle svěží a jednoduchý salát s avokádovým dresinkem. Můžete do něj využít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máte zrovna zralou ze zahrádky nebo z trhu.

Základní ájurvédská očista - panča karma

Ájurvéda - věda o životě nebo také věda o dlouhověkosti. Panča karma - podstatná část ájurvédy - očistné/ detoxikační techniky. 

Sthira a sukha ásany – Jak jednat, aby byla ásana pevná a zároveň pohodlná?

Jak si v ásaně najít pohodlí? Souvisí to s dechem a objevováním principů pohybů a užívání svalstva a těla, a také s nastavením mysli, jejím vyprázdněním a odpočinkem. V tom všem je tajemství pevnosti a uvolnění, které je základem jógy jako takové.