Zvyšte svou energii pomocí pránájámy

Existují různé způsoby, které vám pomohou zvýšit vaši energii – zdravá strava, pohyb na čerstvém vzduchu, slunce či fyzický pohyb. Jóga také nabízí několik metod, které dokáží účinně zahnat jarní únavu.

Jak zvládnout své výzvy lépe

Stává se vám, že máte před sebou den nebo situaci, kterou byste rádi zvládli podle svých představ, ale váš klid už předem narušují obavy, že na jedničku to pravděpodobně nebude? Nezáleží, jestli se jedná o důležitý proslov před kolegy či harmonickou konverzaci s tchýní.

Jóga začíná v hlavě

Co mají jóga, zdravý životní styl, emoční vyrovnanost a posun společného? Například to, že všechny tyto věci přispívají k našemu zdraví. Navíc jsou to všechno volby, pro které se musíme sami rozhodnout....

Meditace na splněná přání

Všichni chceme, aby se naše přání, touhy a sny zhmotnily. Sníme během dne i během noci a celkově snění tvoří velkou část našeho života. Všichni po něčem neustále toužíme a je to velkým pohonem našeho života. Kdybychom nechtěli stále něčeho dosahovat a přitahovat si do života nové pozitivní okolnosti, lidský život by byl velmi prázdný a ztrácel by smysl.

Jóga jako forma sebe-péče

Pojem sebepéče může někomu znít prapodivně a možná trochu narcisticky - ale ruku na srdce. Pro koho jiného jógu děláte? O koho tím pečujete? Komu dopřáváte čas a prostor? Sobě.

Jak propojit praxi fyzickou s praxí vnitřní

Často se říká, že jóga se od všech ostatních cvičení v něčem liší. Je to fakt, který potvrdí každý, kdo jejímu kouzlu propadl. Jóga totiž nepracuje pouze s fyzickým tělem, pokud se jí otevřeme a umožníme si to, promění celou naši osobnost. Klíčem je koncentrace na dech.

Jak jsem se ztratil v lese a na chvíli i v životě

Vyrůstal jsem v čase papírových map, kdy ztratit se bylo tak jednoduché, že si to dnes málokdo dovede představit. Takovou mapu stačí pootočit a už si to vesele štrádujete úplně jiným směrem. Nemluvím o tom, když po několika hodinách jízdy zjistíte, že ji držíte vzhůru nohama.

Jak vlastně vypadá dokonalá ásana?

Zdá se, že jóga a její moderní propagace je dokonalost sama. Celý život směrujeme k dokonalosti, jdeme cestou necestou a snažíme se neustále něco dokázat, jako bychom chtěli něco vyhrát. Co chceme vyhrát? Sázku do loterie? Vytvoří nám to úsměv? Možná ano, ale štěstí si za to nekoupíme.

Intuitivní stravování aneb Konec začarovanému kruhu diet

Trendem dnešní doby se více a více stává téma zdravé stravování”. Sociální sítě jsou plné výživových poradců a  influencerů, kteří sdílejí rady a krásně nafocená jídla, časopisy nabízejí řadu lákavých receptů, na internetu na nás vyskakuje nepřeberné množství různých výživových směrů a diet. Ze všech stran se k nám dostává spousta rozličných názorů, jak se správně” stravovat, co je zdravé a nezdravé”.

Stačí 10 minut denně aneb jak si najít čas na jógu každý den

Rozhodující není délka, ale kvalita. Stačí 10 minut denně, jógu můžete praktikovat v kanceláři, ráno po probuzení, večer před usnutím - vedle stolu, v posteli, kdekoliv a kdykoliv. Jóga nezná výmluvy, stačí chtít a najdete si na ni čas vždycky, umí se přizpůsobit.