Na co dbát při jógové praxi

Pravidelná jógová praxe prokazatelně prospívá našemu tělu i mysli. Existuje ovšem mnoho rušivých vlivů, které její pozitivní dopady mohou hatit. Stejně tak existují určité zásady, které nám pomohou je eliminovat.

Jógou krok za krokem - průvodce domácí jógové praxe

Strukturovaný a precizní průvodce jógou - krok za krokem, to je speciální balíček obsahující 2 díly knihy Žijte jógu, dvou CD Žijte jógu, rozkládací plán lekce jógy, špendlík a bavlněnou tašku #jogunecvicimaleziju a také 6 měsíců přístup k videím Jóga Virtual.

Od kořenů ke hvězdám (a ještě dál…)

Přemýšleli jste někdy nad tím, odkud a kam je vlastně potřeba v životě růst? A kamvlastně máme vyrůst? Kdy už jsme vyrostlí dost a kdy ještě můžeme pokračovat?

Jóga - kouzlo přítomnosti, Asmita aneb kdo jsem?

Druhou kléšou zmiňovanou v jóga sútrách je asmita, která bývá překládána jako ego. Spíše, než ego však vyjadřuje falešnou identituneboli situaci, kdy se upínáme k měnícím se částem naší bytosti jako k naší skutečné podstatě. V průběhu času se mění náš vzhled, naše tělo, měníme zaměstnání, vztahy, proměňují se i naše myšlenky a emoce. Pokud se příliš upínáme na tyto měnící se části naší osobnosti, máme nachystáno na nejedno zklamání a bolest.

Jógové studio v Praze - Jóga v denním životě ( Malá Ohrada)

Systém Jóga v denním životě“ byl vytvořen paramhans svámím Mahéšvaránandou, který je součástí starodávné linie indických duchovních Mistrů. Tento systém je koncipován tak, aby zůstal věrný tradici klasické indické jógy a zároveň vyhovoval potřebám naší moderní doby.

Co je dárek a proč se nemusíme bát Vánoc

Bohužel už dávno neplatí, že Vánoce jsou časem klidu a míru, svátečním obdobím, kdy si na sebe ti, jimž na sobě záleží, udělají chvilku a stráví spolu pár příjemných okamžiků. Převládá kultura konzumu, lidé se předhánějí, kdo koupí více dražších dárků. Nebo tak se to alespoň dnes říká. Je to ale skutečně pravda? Nepřiděláváme si starosti zbytečně sami?

Přejídání nejenom o Vánocích

Lidské tělo je jako květina, která bez dostatku živin, vody a vhodné péče začne uvadat. Jídlo je naším palivem a jestliže zvolíme nevhodnou skladbu, začne nám to dávat najevo. Podobně jako květina potřebuje láskyplnou péči, aby se jí dařilo, začala kvést, tak i my se o sebe musíme hezky starat.

Zvyšte svou energii pomocí pránájámy

Existují různé způsoby, které vám pomohou zvýšit vaši energii – zdravá strava, pohyb na čerstvém vzduchu, slunce či fyzický pohyb. Jóga také nabízí několik metod, které dokáží účinně zahnat jarní únavu.

Jak zvládnout své výzvy lépe

Stává se vám, že máte před sebou den nebo situaci, kterou byste rádi zvládli podle svých představ, ale váš klid už předem narušují obavy, že na jedničku to pravděpodobně nebude? Nezáleží, jestli se jedná o důležitý proslov před kolegy či harmonickou konverzaci s tchýní.

Jóga začíná v hlavě

Co mají jóga, zdravý životní styl, emoční vyrovnanost a posun společného? Například to, že všechny tyto věci přispívají k našemu zdraví. Navíc jsou to všechno volby, pro které se musíme sami rozhodnout....