To nejcennější, co můžeme darovat, je čas… Čas, o kterém všichni říkáme, že ho máme málo.

Zapomeňte na to, že přestanu kouřit! odvětila máma s cigaretou v ruce, když jsme seděli na její milované chalupě pod košatým ořechem, který zasadil kdysi její táta, můj děda. Cigareta jí mezi prsty nechyběla opravdu nikdy. Když jsem za ní přijížděl v zimních měsících, musel jsem ji ve světnici občas hledat jen podle toho, odkud přicházel její hlas, protože celá místnost byla zahalena cigaretovým kouřem.

Jarní bylinky, které dodají sílu a energii

Jaro ťuká na dveře! Po dlouhé zimě se začne probouzet nejen příroda, ale i naše tělo. A i když nám teplejší počasí a sem tam vykukující sluneční paprsky zase dodávají chuť být aktivní, vyrazit ven, sportovat, obdělávat zahrádku a cestovat, náš organismus může naopak reagovat útlumem a únavou. Pojem „jarní únava“ nevznikl jen tak.

6 způsobů, jak obejmout jaro skrze jógu

Květy kvetou; ptáci zpívají; a lidé mají ruce v půdě při sázení květin. Jaro je ve vzduchu! Ale lze jaro objevit také v praxi jógy?

Před a po - nač bychom neměli zapomínat

Občas se to prostě stane – vplutí do lekce nebo její zakončení neproběhne tak jak bychom chtěli. Někdy je to nekonečná výmluvnost kolegy před odchodem z práce, zlý pohled kyselé paní v tramvaji, které vadí vaše jóga matka přes rameno, jindy zapnutý telefon.

Velikonoční zvyky, tipy na zdravější pokrmy a recept na lehčího beránka

Velikonoce patří hned po Vánocích k nejoblíbenějším křesťanským svátkům. Každoročně je slavíme v období jara okolo první neděle po prvním jarním úplňku. Jsou barevné, společenské, plné tradic a také tradičních sladkých a slaných pokrmů, které protkávají jednotlivé dny a také mají svá malá pravidla. Pojďme se podívat na nejvýznamnější 4 dny Velikonoc, jejich tradiční pokrmy a také malé obměny, díky kterým budou Velikonoce v lehčím kabátku.

Velikonoce den po dni

Pro každého z nás znamenají Velikonoce něco jiného. Pro někoho je to svátek jara, pro jiné příjemné dny volna, které může strávit se svou rodinou. Pro křesťany jde o nejdůležitější církevní svátek, který je spojován se vzkříšením Ježíše Krista.

7 jógových pozic pro navození rovnováhy při změně času

Jak zábavné nám může připadat, že se mění čas. Jenže i tato pouhá hodina může s naším organismem nehezky zahýbat směrem, který není tak úplně vítaný!

Jóga, ájurvéda a jarní období

Sníh se rozpouští, zem je plná vody a příroda se pomalu probouzí. Jaro je obdobím zrodu, růstu a pučících květů, příroda se začíná zelenat. Nejen pro ni, ale i pro nastává čas nových začátků, každý má pocit, že píše novou kapitolu.

Cesta k instruktorovi jógy - umění učit

Zájem o jógu neustále roste, a mnoho lidí hledá způsoby, jak svou lásku k této starodávné praxi přetvořit v kariéru. Stát se instruktorem jógy není pouze o vlastním cvičení, ale kromě vlastní praxe to vyžaduje i hlubší porozumění józe, filozofii i principům zdravého pohybu, komunikaci a samotnému umění” učit.

Jak aplikovat principy udržitelnosti do každodenního života?

O udržitelnosti se hodně mluví, jenže každému nemusí být jasné, o co se jedná, a pokud ano, může se udržitelný život zdát příliš složitým a vzdáleným každodenní realitě. To je ale mylné přesvědčení a my vám to velmi rychle dokážeme: přinášíme 6, do každodenního života snadno aplikovatelných rad, jak být k planetě šetrnější.