Může být jóga přínosná pro naše srdce?

Účinky jógy na mysl i tělo jsou tím, co dělá jógu jógou. Věděli jste ale, že jóga může příznivě ovlivnit také vaše srdce a pomoci vám předcházet či lépe zvládat srdeční onemocnění?

Posun vědomí

Nyní nastává zlom, kdy rovina vědomí v těle u určitého procenta lidí došla k hranici, při níž hmota začíná ztrácet vládu. Skrze postupné umenšování „karmy“ je tělo naplněno vědomím do takové úrovně, která umožní onu vládu překlopit. Jde o dobu, kterou je možno přirovnat k porodu, se všemi jeho průvodními jevy, které na sobě zažíváme.

Očekávání vs. přítomnost

V mysli každého z nás proudí mnoho myšlenek. Poslední dobou v nás navíc často těkají přání typu „Ať je zase vše normální, ať se můžeme vrátit k tomu, co jsme doposud dělali, ať je lépe, ať…“

5. díl Jóga Dnes ON AIR –⁠ rozhovor s Míšou Maurerovou

Hostem pátého dílu podcastu Jóga Dnes ON AIR je Michaela Maurerová, kterou znáte především jako herečku a moderátorku. Mimo to je ale také trojnásobnou maminkou, cestovatelkou a jogínkou. O čem se rozpovídala se Zuzkou Klingrovou?

V kondici i během těhotenství

Cviky na posílení pánevního dna, pilates či jóga. Způsobů, které vám pomohou zůstat fit i během těhotenství, je skutečně mnoho.

Tekutá transformace

Přetváření starých zážitků může mít podobu tekuté transformace. Roztávání v těle, zejména v těch místech, kde jsme kdysi zatuhli, zamrzli. S transformací přichází měkčení tkání, roztávání, probouzení tekutého těla, vnitřního moře. Cítíme jej uvnitř a může se projevit i navenek.

Červená polévka s koriandrem

Tato luštěninová polévka je na přípravu velmi rychlá díky červené čočce, zároveň je ale voňavá a sytá. Skvěle poslouží jako večeře pro chladnější zimní dny.

Jídlo jako pokrm pro tělo i duši

Stará známá moudrost říká, že nežijete proto, abyste jedli, ale jíte proto, abyste žili. Vaše fyzické tělo je závislé od potravy, která ho vyživuje a dodává mu potřebné stavební látky....

Předávejte lidem inspiraci jako instruktor jógy

Trávíte na své podložce spoustu času a chcete józe porozumět hlouběji? Rádi byste kouzelným spojením duše a těla inspirovali další lidi? Pak jste už určitě přemýšleli nad tím, že byste se vrhli cestou instruktora jógy. Jak se jím můžete stát a co tím získáte?

Jógový detox po svátcích – tolik potřebná očista!

Vánoce jsou sice svátky klidu a míru, ale pro naše zažívání znamená toto období mnohdy naprostý opak. Známe to všichni. V závěsu za tím oslavy nového roku. Všude, kam se podíváme, je plno jídla či pití a my se chtě nechtě přistihneme, že jsme toho zkonzumovali víc, než bychom měli. Proto je důležité po svátcích nechat zažívání trochu vydechnout.