Jak na zimu s tradiční čínskou medicínou?

Čínská medicína člověka učí žít ve správném souladu s jednotlivými ročními obdobími. A tak ani paní zima není výjimkou. Cílem je změnit návyky přesně tak, jak se mění podnebí kolem nás.

Osobní hranice v józe

V józe i v životě se učíme věci přijímat tak, jak jsou. Osobní hranice jsou zdravou součástí života, pokud se cítíme plně přijati. Plně přijati ve společnosti, v rodině, vztazích a hlavně sami sebou. Práce formou seberozvoje, jógy, meditace či terapie by mohla vyprávět. Přijímáme-li sebe sama, uvědomujeme si tím svou hodnotu a máme tak osobní hranice přirozeně nastavené.

Jóga, meditace a otřesy mozku

Rebecca Acabchuk provedla jako první metaanalýzu, ve které se podrobně zabývala souvislostí mezi otřesy mozku a tzv. „mindfulness“ způsoby, které mají pomoci odstranit důsledky těchto otřesů – jógou a meditací.

Co nám uplynulý rok dal a vzal?

Nový čínský koronavirus drtivě a nemilosrdně zasáhl lidskou společnost. Ačkoliv to může znít až neuvěřitelně, už tomu bude brzy rok, co se v Česku objevil vůbec první případ. To, co přišlo, nás zasáhlo nepřipravené, otázkou však je, zda jsme se na něco takového připravit mohli. Bylo v tom uplynulém roce vůbec něco dobrého?

Distanční výuka Power Yoga Akademie

Během roku 2020 jsme si vyzkoušeli, že distanční výuka kurzů základních i nadstavbových funguje a v současné době je efektivním nástrojem vzdělávání. Přečtěte si více o aktuální nabídce kurzů Power Yoga Akademie.

Jak jóga pomáhá podpořit imunitu?

Podzim a zima jsou obdobím onemocnění z nachlazení a chřipkových epidemií, na náš imunitní systém útočí desítky patogenů, které jej chtějí napadnout a zabydlet se v něm. I když nás aktuálně v této souvislosti nejvíce zaměstnává nový čínský koronavirus, není rozhodně jediným virem, který se nám snaží proniknout do těla. Proto se vyplácí dlouhodobě podporovat přirozenou obranyschopnost organismu. Jak s tím pomůže jóga?

5 účinných způsobů, jak probudit domácí útulno zcela zdarma

Vyzkoušejte některý z těchto tipů, dříve než zešedivíte. Uvidíte, kolik ušetříte času během týdne.

Online jóga a vědomá chůze, dvě skvělé aktivity

Jóga je všudypřítomná, což v praxi znamená, že je možné ji aplikovat do všech oblastí našeho života a vědomě z ní čerpat to, co nám může nabídnout. Teď v zimě, kdy je chladnější počasí a my zároveň nemáme možnost jít na lekci jógy do svého oblíbeného studia a vůbec sportovat tak, jak jsme byli zvyklí, je potřeba, abychom našli jiné a vlastně také ekonomicky nenáročné varianty své oblíbené aktivity a udrželi sami sebe fit a plni energie.

Sedmá čakra – sahasrára

Poslední ze škály sedmi základních čaker je korunní čakra zvaná sahasrára, které se budeme v těchto řádcích věnovat.

Karobové kostky

Chuť karobu je velmi podobná čokoládě, karob ale neobsahuje kofein, theobromin a ani puriny a má navíc nižší obsahu tuků. Karobová čokoláda představuje vhodnou náhražku čokolády pro osoby, které mají vysoké hladiny kyseliny močové nebo by neměli konzumovat kofein.