Čas zpomalit!

Prázdná mysl. Pojem, který nás v dnešní době doslova míjí, a přesto je tak důležité se ho naučit. Uvolnit mysl a najít svou vlastní cestu svobody.

Jak se vyznat v jednotlivých stylech jógy?

Možná vás už jóga nějakou dobu láká, ale až nový rok vás přiměl rozhoupat se a konečně s ní začít. Pokud se tak stalo, možná vás překvapilo, jak složité může být vyznat se v rozmanité nabídce různých stylů, které jsou dnes zájemcům o jógu zpřístupňovány. Nevěste ale hlavu, stačí se seznámit s několika základními pojmy, které pomohou s orientací v jógovém prostoru.

Čínský nový rok 2021 – rok Buvola

Rok 2021 je rokem Buvola, počínaje 12. únorem 2021 (čínský lunární Nový rok) a trvající do 30. ledna 2022.

Jak a proč si nastěhovat domů rostliny?

Rostliny jsou živoucí objekty, které vnáší do domovů život a růst. V místnostech se zelení lépe proudí energie. Ujistěte se, aby byly zdravé a správně zalévané. Živé rostliny disponují větší vitální silou než rostliny suché, které svůj život již ukončily.

Inspirace on-line

Chcete mít nějaký pravidelný pohyb, ale dochází vám inspirace? Nevadí. Existuje spousta sportovních appek, které vám v rozletu jistě pomohou.

Masopust: Období veselí a hodování

Po Třech králích v lednu začíná a v úterý před Popeleční středou v únoru končí. Kdo? Přeci masopust neboli fašank či ostatky. Jde o dobu plnou hodování, plesů a veselí, která je vklíněná mezi dvě období postní – vánoční a velikonoční. Jak masopust slavili naši předkové a jaké zvyky i obyčeje jsou s ním spjaty?

Vliv nadměrné konzumace soli na naše zdraví

Nadměrná konzumace soli je jednoznačně jeden z největších problémů našich jídelníčků. „Sůl nad zlato!“ do jisté míre sice platí, ale mám dojem, že jsme si toto pořekadlo my Češi přivlastnili až příliš. U soli je prostě důležité najít zdravou míru...

Home office protažení: Jóga pro zdravá záda

Pokud chcete udržet své tělo fit a v pohybu po celý život, musíte mít silná a zdravá záda. Protažení a posílení zad může poskytnout větší rozsah pohybu a zabránit zranění, bolesti, a dokonce i nákladným návštěvám u chiropraktika či lékaře.

Podložka na jógu od Louis Vuitton pobouřila hinduisty!

Hinduistický aktivista vyzval společnost Louis Vuitton, která vyrobila svou vlastní podložku na jógu za použití hovězí usně, aby tento výrobek označila jako „nesmírně nešetrný“.

Hygge – umění být šťastný

Slyšeli jste už někdy od své kamarádky, že zrovna včera zažila to pravé „hygge“, a vy jste vlastně nevěděli, o čem je řeč? Slovo hygge je spojováno především s Dány, protože právě Dánové se již dlouhodobě řadí mezi nejšťastnější národy světa. Zdá se, že se od nich tedy máme hodně co učit. Popsat, co toto slovo vlastně znamená, dá občas zabrat i těm, kteří ho žijí. Je to horké kakao se zapálenou svíčkou? Prostředí jemně osvětlené staré kavárny či snad piknik v parku s přáteli? Vlastně toto všechno. Je to atmosféra, která nás obklopuje, a vědomé prožívání štěstí.