Naučte se plachtit v pozici albatrosa

Albatros neboli Eka Pada Koundinyasana je nádherná a hlavně fotogenická ásana, kterou při trochu tréninku zvládnete také!

Jak může negativní postoj k sobě sama ovlivnit náš život?

Způsob, jímž mluvíme sami se sebou, má velké dopady na náš charakter i na to, jak se chováme a jak se cítíme. Jak s tím může pomoci jóga?

Slovníček pojmů

Sanskrt, základní jazyk jógy, je velice zajímavý a příjemný na vyslovování. Rezonace písmen, slabik a slov ovlivňuje svými vibracemi celistvost bytosti. Nechte se inspirovat malým slovníčkem.

Jak nejlépe redukovat napětí v oblasti krku a ramen?

Napětí v oblasti krku a ramen je téměř vždy zapříčiněno stresem či úzkostí. Když zažijete stresující událost nebo záchvat úzkosti, vaše svaly se stáhnou, a někdy dost silně. To je automatická nebo reflexní reakce. Je známá jako reakce na stres nebo příprava na „boj či útěk“. S napětím v této části těla je potřeba pracovat, aby se z něj nestal chronický problém.

Panna cotta s želé z granátového jablka

Ovocný dezert, který můžeme originálně servírovat ve skleničkách – panna cotta!

Kofein a jeho účinky na organismus

Snad každý se někdy cítil unavený. Únava je přirozená reakce těla indikující, že je čas si odpočinout a dopřát tělu dobytí baterek ať už v podobě spánku, nebo jednoduchého zpomalení. Ruku na srdce, kdo má ale to štěstí nebo tu možnost se natáhnout na gauč či si dát tzv. dvacet kdykoliv, kdy si o to tělo říká?

Pět Tibeťanů – ideální domácí praxe

Jelikož o tomto „zázračném“ cvičení byla vydána spousta knih, pravděpodobně jste již o Pěti Tibeťanech zaslechli. Z pohledu lékařů jde o velmi účinnou sestavu cviků na zlepšení pohyblivosti páteře a krevního oběhu. Dle jogínské literatury tyto speciální cviky otevírají a harmonizují čakry (energetická centra v našem těle).

Chybí vám lekce hot jógy? Zkuste koupelnu!

Stejně tak jako Margaux Drake. Podnikatelka v Grand Rapids v Michiganu, která je vášnivou vyznavačkou hot jógy.

Tenerife –⁠ ostrov věčného jara

Cestopis Kateřiny Hilerové o jednom ze sedmi Kanárských ostrovů, o němž se říká, že je celoročně zelený, a na který se autorka vydala ještě v době, kdy ještě bylo možné cestovat dále než za hranice okresu... :)

Jarní rovnodennost – den, kdy jaro klepe na dveře

Příchod jara je spojen právě s jarní rovnodenností. Je to magický okamžik, kdy den i noc trvají shodně 12 hodin. Jaro otevírá naše srdce, přináší radost a uvolněnost.