Recepty 06. 10. 2021 PDF Tisk

Pečené hrušky s lískovými ořechy

Dolaďte chuť zralých hrušek medem a lískovými ořechy! Tento zdravý dezert podtržený vůní skořice se hravě může stát součástí vašeho podzimního jídelníčku.

Pečené hrušky s lískovými ořechy

Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 4 dobře zralé větší hrušky
  • 80 g nasekaných lískových oříšků
  • 40 g medu
  • 1/4 lžičky skořice
  • trocha vanilkového extraktu

Postup

  1. Hrušky dobře omyjte, rozpulte, seřízněte spodky půlek tak, aby dobře seděly, a vydlabejte jádřince pomocí lžičky. Troubu si předehřejte na 190 °C.
  2. V mističce smíchejte med s vanilkovým extraktem a skořicí. Půlky hrušek dejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte je připraveným medem.
  3. Do vydlabaných otvorů rovnoměrně rozdělte pokrájené lískové ořechy.
  4. Hrušky dejte zapéci na 15 min do trouby a poté podávejte ještě teplé. Přidat k nim můžete tvaroh, zmrzlinu nebo třeba rozehřátou čokoládu.

Objednat předplatné