Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
- 4 dobře zralé větší hrušky
- 80 g nasekaných lískových oříšků
- 40 g medu
- 1/4 lžičky skořice
- trocha vanilkového extraktu
Postup
- Hrušky dobře omyjte, rozpulte, seřízněte spodky půlek tak, aby dobře seděly, a vydlabejte jádřince pomocí lžičky. Troubu si předehřejte na 190 °C.
- V mističce smíchejte med s vanilkovým extraktem a skořicí. Půlky hrušek dejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte je připraveným medem.
- Do vydlabaných otvorů rovnoměrně rozdělte pokrájené lískové ořechy.
- Hrušky dejte zapéci na 15 min do trouby a poté podávejte ještě teplé. Přidat k nim můžete tvaroh, zmrzlinu nebo třeba rozehřátou čokoládu.