Recepty 17. 08. 2022 PDF Tisk

Pečená ovesná kaše

Ovesná kaše patří mezi klasické a také oblíbené snídaně. Zkuste si tentokrát připravit trochu netradiční verzi – upečte si ji! Hned po ránu krásně provoníte váš domov, a zatímco se kaše bude péct, vy máte čas na jiné činnosti. A nezapomeňte využít sezonní ovoce!

Pečená ovesná kaše
  • Porce: 3
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Označení: vegetariánské, veganské

 

Ingredience

3 menší banány
100 g plátkových mandlí
120 g ovesných vloček
3 lžíce medu
1 lžička vanilkového extraktu
3 lžíce ořechového másla
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
180 ml mandlového mléka
čerstvé ovoce dle chuti (maliny, borůvky, ostružiny, rybíz)

 

Postup

1. Troubu předehřejte na 190 °C a zapékací misku vyložte pečicím papírem.
2. Rozmačkejte banány, přidejte med, extrakt, oříškovémáslo a promíchejte.
3. Přisypte do směsi mandle, ovesné vločky a vše zalijte mlékem. Důkladně promíchejte.
4. Hotovou směs vlijte do připravené zapékací misky a pečte zhruba 25 minut.
5. Jednotlivé porce podívejte ještě teplé a ozdobené čerstvým letním ovocem.

 

  • autor: Veronika Matoušová
  • www.fitsveronikou.cz
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné