Recepty 28. 07. 2021 PDF Tisk

Špenátový salát v okurkových mističkách

Využijte sezonu okurek a borůvek! Připravte si z nich chutný salát, přidejte výraznou chuť plísňového sýra a získáte něco dokonalého! Netradiční vzhled dodá pokrmu šmrnc a zazáříte s ním také během letních oslav.

Špenátový salát v okurkových mističkách

Porce: 4
Doba přípravy: 10 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • 500 g mladých špenátových listů
  • 1 lžíce medu
  • citronová šťáva z ½ citronu
  • 1 avokádo
  • 2 salátové okurky
  • hrst vlašských ořechů
  • 50 g gorgonzoly
  • 50 g čerstvých borůvek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. V misce vyšlehejte olivový olej s medem, solí, pepřem a šťávou z citronu.
  2. Ve větší misce smíchejte zálivku se špenátovými listy, s avokádem nakrájeným na malé kousky a jednou okurkou, oloupanou a pokrájenou na kostičky.
  3. Do směsi přidejte nahrubo pokrájené ořechy a rozdrobenou gorgonzolu. Pár ořechů a trochu sýra nechte stranou.
  4. Druhou okurku nakrájejte podélně na velmi tenké plátky. Z těch si připravte na talířek kolečka, která poté naplňte salátovou směsí.
  5. Salát ozdobte zbylým sýrem, ořechy a borůvkami.

 

 

Objednat předplatné