Porce: 4
Doba přípravy: 10 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience
- 500 g mladých špenátových listů
- 1 lžíce medu
- citronová šťáva z ½ citronu
- 1 avokádo
- 2 salátové okurky
- hrst vlašských ořechů
- 50 g gorgonzoly
- 50 g čerstvých borůvek
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- V misce vyšlehejte olivový olej s medem, solí, pepřem a šťávou z citronu.
- Ve větší misce smíchejte zálivku se špenátovými listy, s avokádem nakrájeným na malé kousky a jednou okurkou, oloupanou a pokrájenou na kostičky.
- Do směsi přidejte nahrubo pokrájené ořechy a rozdrobenou gorgonzolu. Pár ořechů a trochu sýra nechte stranou.
- Druhou okurku nakrájejte podélně na velmi tenké plátky. Z těch si připravte na talířek kolečka, která poté naplňte salátovou směsí.
- Salát ozdobte zbylým sýrem, ořechy a borůvkami.