BLESKOVĚ
Recepty 17. 11. 2021 PDF Tisk

Podzimní chia pudink s dýňovým pyré

Nejjednodušší zdravý dezert? Chia pudink! Vyzkoušejte náš recept a jeho podzimní verzi, kterou podtrhnou sezónní přísady.

Podzimní chia pudink s dýňovým pyré

Porce: 4
Doba přípravy: 20 min + 2 hodiny na vychlazení
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

na chia pudink

  • 4 lžíce chia semínek
  • 125 ml kokosového mléka z plechovky
  • 200 ml rostlinného mléka dle chuti
  • 30 ml javorového sirupu nebo medu
  • 1/2 lžičky „pumpkin spice“ koření
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

na pyré

  • 100 g vychladlého dýňového pyré
  • 20 ml javorového sirupu nebo medu
  • 1 lžička „pumpkin spice“ koření
  • 80 g namočených kešu ořechů
  • 125 ml kokosového mléka z plechovky

Postup

  1. V misce smíchejte všechny ingredience na chia pudink a dejte nabobtnat do lednice na 15 min.
  2. Mezitím si připravte pyré. Do mixéru dejte slité namočené kešu ořechy a všechny zbylé ingredience. Rozmixujte vše do hladké konzistence.
  3. Připravte si 4 skleničky. Chia pudink rozdělte rovnoměrně do všech skleniček a poté ho převrstvěte připraveným pyré.
  4. Skleničky dejte alespoň na dvě hodiny vychladit do ledničky a poté podávejte. Dozdobte dle chuti.

Objednat předplatné