Recepty 10. 08. 2022 PDF Tisk

Zeleninový salát s avokádem

Období salátů je v plném proudu, proto i my pro vás máme tenhle svěží a jednoduchý salát s avokádovým dresinkem. Můžete do něj využít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máte zrovna zralou ze zahrádky nebo z trhu.

Zeleninový salát s avokádem
  • Porce: 4
  • Doba přípravy: 50 minut
  • Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

 

Ingredience

1 červená paprika
100 g žampionů
1 lilek
1 cuketa
olivový olej
400 g salátu (např. little gem)
20 g sezamových semínek
sůl, pepř
oregano

 

Na dresink:

2 avokáda
šťáva z jednoho citronu
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku

 

Postup:

1. Troubu předehřejte na 190 °C. Papriku, lilek, cuketu a žampiony očistěte, umyjte a nakrájejte na menší kousky.
2. V míse vše společně smíchejte s olejem, oreganem, osolte a opepřete.
3. Zeleninu rozprostřete na plech s pečicím papírem a pečte asi 40 minut.
4. Mezitím rozmačkejte vnitřek avokáda, přidejte citronovou šťávu, olivový olej a stroužek česneku. Vše promixujte dohladka.
5. Na talíře připravte salát, na něj dejte opečenou zeleninu, pokapejte avokádovým dresinkem a posypte každou porci sezamem.

 

Do receptu můžete přidat jakékoliv další ingredience.  

  • autor: Veronika Matoušová
  • www.fitsveronikou.cz
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné