- Porce: 4
- Doba přípravy: 50 minut
- Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
• 1 červená paprika
• 100 g žampionů
• 1 lilek
• 1 cuketa
• olivový olej
• 400 g salátu (např. little gem)
• 20 g sezamových semínek
• sůl, pepř
• oregano
Na dresink:
• 2 avokáda
• šťáva z jednoho citronu
• 3 lžíce olivového oleje
• 1 stroužek česneku
Postup:
1. Troubu předehřejte na 190 °C. Papriku, lilek, cuketu a žampiony očistěte, umyjte a nakrájejte na menší kousky.
2. V míse vše společně smíchejte s olejem, oreganem, osolte a opepřete.
3. Zeleninu rozprostřete na plech s pečicím papírem a pečte asi 40 minut.
4. Mezitím rozmačkejte vnitřek avokáda, přidejte citronovou šťávu, olivový olej a stroužek česneku. Vše promixujte dohladka.
5. Na talíře připravte salát, na něj dejte opečenou zeleninu, pokapejte avokádovým dresinkem a posypte každou porci sezamem.
Do receptu můžete přidat jakékoliv další ingredience.
- autor: Veronika Matoušová
- www.fitsveronikou.cz
- foto: Shutterstock.com