Třešňový koláč bez mouky

Třešně, další typicky letní a sezónní záležitost, kterou je třeba si užít naplno. Nejčastěji se na stolech objevuje klasická bublanina. Vyzkoušejte ji letos jinak – bez mouky, zato s pořádnou dávkou zdravých tuků v podobě mandlí a kokosu. Je přirozeně bezlepková, vydatná a neméně chutná.

Jahodové tiramisu do skleničky

Jahody jsou výborné jak samotné, tak v kombinaci s mléčnými výrobky. To má svou výhodu – je zmírněn jejich alergenní potenciál. Vykouzlete si proto tyto výborné jahodové poháry, které jsou prostě pohlazením pro chuťové buňky...

Meruňkové knedlíky se zakysanou smetanou a rapadurou

Letní sezóna bez ovocných knedlíků? Dokážete si to představit? My tedy ne. Proto je tu základní recept na ovocné knedlíky, které si můžete vychutnat jak s meruňkami, tak třeba s jahodami nebo borůvkami.

Kedlubnový salát s tofunézou

Sezóna kedlubny akorát začala a kedlubna nám tak trochu vystřídala zelí. Připravíte z ní výborné, osvěžující pokrmy, od salátů, přes kedlubnové zelí, až po kedlubnový gulášek. Vyzkoušet nyní můžete i variaci na pravý coleslaw.

Domácí bezinkový sirup

Doba květů bezinek je tu! Konec května je typicky časem pro sběr bezinkových květů, ze kterých můžete vykouzlit mnoho výborných a lahodných nápojů a pokrmů.

Focaccia s cherry rajčaty a bazalkou

Voňavá, barevná, jemná po olivovém oleji, to je focaccia, která je univerzální přílohou k různým pokrmům.

Jarní salát s chřestem a dijonskou zálivkou

Chřestová sezóna je v plném proudu a byla by škoda si tuto lahůdku alespoň jednou nepřipravit i doma. Vyzkoušejte lehký salát s chřestem nebo i další lahodné recepty.

Chia pudink s kiwi pyré

Černé tečky všude, kam se podíváte – to je chia pudink s kiwi. Spojení exotického ovoce, kiwi, s chutí kokosu je výborné. Posypte pyré kokosovými lupínky a máte skvělý lehký dezert.

Špaldové makové koláče

V poseldních letech se sebevědomí české kuchyně opět navrací a to je dobře. Makové koláče jsou tradiční českou pochoutkou a minimálně jednou za život by je měla upéci každá správná hospodyňka. Špaldová mouka jim dodá šmrnc, zbytek už je na vás. :)

Vláčný mazanec s tajnou ingrediencí

Mazanec má být tradiční a poctivý. Má ale také být vláčný. K tomu pomůže jedna tajná ingredience. Vyzkoušejte upéct mazanec podle našeho receptu. :)