Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
- 1 bílá kedlubna
- 1 fialová kedlubna
- 1/2 kyselejšího jablka
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce vinného octa
- čerstvě mletý pepř
- sůl
na tofunézu
- 175 g hedvábného tofu „silken tofu“
- 1 lžíce citrónové šťávy
- špetka černé, vulkanické soli
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička sušené cibule
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Nejprve si připravte tofunézu. Do vyšší nádoby vložte tofu, přidejte k němu šťávu z citrónu, hořčici, cibulový prášek, špetku vulkanické soli a mletý pepř. Směs začněte ponorným mixérem mixovat a pomalu přilévejte olivový olej. Celkem by se množství mělo pohybovat okolo 50 ml. Celou směs mixujte do zcela hladké konzistence. Ochutnejte a případně ještě přidejte trochu soli či ingredienci dle své preference. Dejte do lednice vychladit.
- Kedlubny očistěte a nastrouhejte je na hrubém struhadle do mísy. Poté k nim nastrouhejte i jablko a přidejte nadrobno pokrájenou jarní cibulku. Vše lehce osolte, opepřete a přidejte lžíci octa.
- Poté k zelenině přidejte tofunézu a vše dobře promíchejte. Dle chuti případně ještě okyselte a podávejte či nechte uležet do doby konzumace v lednici.