Třešňová bublanina bez mouky

11. 07. 2018


Třešně, další typicky letní a sezónní záležitost, kterou je třeba si užít naplno. Nejčastěji se na stolech objevuje klasická bublanina. Vyzkoušejte ji letos jinak – bez mouky, zato s pořádnou dávkou zdravých tuků v podobě mandlí a kokosu. Je přirozeně bezlepková, vydatná a neméně chutná.

Porce: 8

Příprava: 60 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

Ingredience (na dortovou formu o průměru cca 20 cm)

  • 200 g mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
  • 130 g jemně strouhaného kokosu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 5 lžic javorového sirupu
  • omyté a vypeckované třešně

Postup

  1. V jedné míse promíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku a prášek do pečiva. V druhé vyšlehejte žloutky, přidejte kokosový olej a javorový sirup. Poté obě směsi smíchejte dohromady. V čisté míse vyšlehejte z bílků sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.
  2. Těsto vlijte do vymazané a vysypané dortové formy a rovnoměrně poklaďte půlkami třešní po celé ploše.
  3. Koláč pečte na 180 °C v předem předehřáté troubě zhruba 40 min.
  4. Podávejte vlažný nebo vychlazený z ledničky.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket