Jahodové tiramisu do skleničky

19. 06. 2019


Jahody jsou výborné jak samotné, tak v kombinaci s mléčnými výrobky. To má svou výhodu – je zmírněn jejich alergenní potenciál. Vykouzlete si proto tyto výborné jahodové poháry, které jsou prostě pohlazením pro chuťové buňky...

Porce: 4

Doba přípravy: 30 min + doba na chlazení

Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 400 g mascarpone
  • 100 g tučného kokosového jogurtu (vybírejte poctivý jogurt)
  • 2 žloutky
  • 100 g zmixovaného třtinového cukru
  • bezinkový sirup (případně můžete použít jiný sirup dle chuti - např. mandlový nebo lísko-oříškový)
  • cca 350–450 g jahod
  • 8 cukrářských piškotů
  • hrst máty
  • citrónová šťáva

Postup

  1. Většinu jahod očistěte, pokrájejte na malé kousky a vložte do misky, zakápněte je citrónovou šťávou, přidejte nasekanou mátu a 2 lžičky cukru. Promíchejte a dejte do lednice. 4 jahody si ponechte na ozdobu i se zelenou šťopkou.
  2. V míse promíchejte mascarpone s jogurtem, přidejte cukr, dva žloutky a metlou vymíchejte kompaktní hmotu.
  3. Připravte si 4 sklenky se širokým hrdlem. Na dno skleničky vždy rozpulte jeden piškot a pokapejte ho bezinkovým sirupem. Převrstvěte směsí s mascarpone, přidejte jahodovou směs, opět jeden piškot, bezinkový sirup, mascarpone směs, jahodovou směs. Dozdobte rozkrojenou jahodou. Takto připravte všechny 4 sklenky.
  4. Jahodové tiramisu dejte vychladit aspoň na 3 hodiny do ledničky a poté podávejte.

 

TIP

Pro veganskou verzi můžete použít pouze kokosový jogurt smíchaný s trochou xanthanové gumy a vynechat žloutky.

 

 

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket