Porce: 4
Doba přípravy: 30 min + doba na chlazení
Označení: vegetariánské
Ingredience
- 400 g mascarpone
- 100 g tučného kokosového jogurtu (vybírejte poctivý jogurt)
- 2 žloutky
- 100 g zmixovaného třtinového cukru
- bezinkový sirup (případně můžete použít jiný sirup dle chuti - např. mandlový nebo lísko-oříškový)
- cca 350–450 g jahod
- 8 cukrářských piškotů
- hrst máty
- citrónová šťáva
Postup
- Většinu jahod očistěte, pokrájejte na malé kousky a vložte do misky, zakápněte je citrónovou šťávou, přidejte nasekanou mátu a 2 lžičky cukru. Promíchejte a dejte do lednice. 4 jahody si ponechte na ozdobu i se zelenou šťopkou.
- V míse promíchejte mascarpone s jogurtem, přidejte cukr, dva žloutky a metlou vymíchejte kompaktní hmotu.
- Připravte si 4 sklenky se širokým hrdlem. Na dno skleničky vždy rozpulte jeden piškot a pokapejte ho bezinkovým sirupem. Převrstvěte směsí s mascarpone, přidejte jahodovou směs, opět jeden piškot, bezinkový sirup, mascarpone směs, jahodovou směs. Dozdobte rozkrojenou jahodou. Takto připravte všechny 4 sklenky.
- Jahodové tiramisu dejte vychladit aspoň na 3 hodiny do ledničky a poté podávejte.
TIP
Pro veganskou verzi můžete použít pouze kokosový jogurt smíchaný s trochou xanthanové gumy a vynechat žloutky.