Ovesné kostky s malinami

07. 08. 2019


Ovesné kostky si skvěle rozumí s letním sezónním ovocem jako jsou maliny, ostružiny, rybíz nebo i rebarbora. Jsou vydatnou snídaní, svačinou i dezertem v jednom a patří k jedněm z nejchutnějších ovesných pokrmů, které si prostě zamilujete.

Porce: 15 kostek

Doba přípravy: 60 min

Označení: vegetariánské

Ingredience (na obdélníkovou formu cca 28 x 20 cm)

na základ a drobenku

  • 300 g ovesných vloček
  • 400 g špaldové mouky
  • 300 g třtinového cukru
  • 300 g másla (případně více podle savosti směsi)
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli

na malinovou náplň

  • 750 g malin nebo mražených malin
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce citrónové šťávy

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C. Formu si vyložte namočeným a zmuchlaným pečicím papírem.
  2. Nejprve si připravte těsto. V kastrůlku si rozehřejte na plotýnce máslo a nechte ho stranou. Do větší mísy nasypte vločky, mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Vše promíchejte a poté zalijte rozpuštěným máslem. Rukama vytvořte kompaktní drobivé těsto.
  3. Dvě třetiny těsta rozprostřete na dno formy a utlačte prsty. Takto připravený základ dejte předpéci asi na 12–15 minut do trouby.
  4. Mezitím si připravte malinovou náplň. V míse rozmačkejte maliny s cukrem, moukou, škrobem a citronovou šťávou. Pokud používáte maliny mražené, odeberte ze směsi velkou část volné tekutiny (můžete použít třeba do smoothie).
  5. Malinovou náplň rozprostřete na předpečený základ, posypte zbylým těstem jako drobenkou a dejte opět péct do trouby na cca 30 min.
  6. Po upečení nechte koláč vychladnout a poté krájejte na kostky a podávejte.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket