Cuketová pizza s mozzarellou
Porce: 2
Doba přípravy: 40 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
na základ
- 1 velká cuketa (850 g)
- sušená majoránka
- sušené oregano
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 50 g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř
na topping
- 120 g mozzarelly v nálevu
- 100 g rajčatového protlaku
- 1 lžička oregana
- čerstvá nebo sušená bazalka
Postup
- Cuketu omyjte, zbavte konců a nastrouhejte na struhadle najemno do mísy. Přidejte lžičku soli, zamíchejte a nechte 15 min vypotit. Poté směs přendejte do čisté utěrky a vymačkejte z ní všechnu vodu.
- K cuketě přidejte vejce, nastrouhaný parmezán, lžičku oregana, lžičku majoránky a prolisovaný stroužek česneku. Vše zamíchejte a hmotu rozprostřete do kola na plech vyložený pečicím papírem. Dejte předpéci na 25 min při 190 °C.
- Poté smíchejte rajský protlak s oreganem a rovnoměrně jím pomažte cuketový základ. Poklaďte nakrájenou mozzarellou a dejte dopéci do trouby zhruba na 5–7 min.
- Hotovou cuketovou pizzu nechte několik minut odpočinout, posypejte ji bazalkou, poté ji nakrájejte a podávejte.
- autor: Michaela Bebová
- www.biochemicka.cz
- zdroj fotky: Shutterstock.com