Recepty 31. 07. 2019 PDF Tisk

Cuketová pizza s mozzarellou

Jestli nějaký typ zeleniny patří k létu tak to jsou jednoznačně rajčata a cukety. Někdy máme takovou úrodu cuket, že už nevíme co s nimi. Pokud se zrovna v takové situaci nacházíte, pak pro vás mám řešení v podobě cuketové pizzy. Topping můžete neustále obměňovat.

Cuketová pizza s mozzarellou

Porce: 2

Doba přípravy: 40 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

na základ

  • 1 velká cuketa (850 g)
  • sušená majoránka
  • sušené oregano
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř

na topping

  • 120 g mozzarelly v nálevu
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička oregana
  • čerstvá nebo sušená bazalka

Postup

  1. Cuketu omyjte, zbavte konců a nastrouhejte na struhadle najemno do mísy. Přidejte lžičku soli, zamíchejte a nechte 15 min vypotit. Poté směs přendejte do čisté utěrky a vymačkejte z ní všechnu vodu.
  2. K cuketě přidejte vejce, nastrouhaný parmezán, lžičku oregana, lžičku majoránky a prolisovaný stroužek česneku. Vše zamíchejte a hmotu rozprostřete do kola na plech vyložený pečicím papírem. Dejte předpéci na 25 min při 190 °C.
  3. Poté smíchejte rajský protlak s oreganem a rovnoměrně jím pomažte cuketový základ. Poklaďte nakrájenou mozzarellou a dejte dopéci do trouby zhruba na 5–7 min.
  4. Hotovou cuketovou pizzu nechte několik minut odpočinout, posypejte ji bazalkou, poté ji nakrájejte a podávejte.

 

Objednat předplatné